Zwanger Week 15

Zwanger Week 15

Officieel gezien heette je buikbaby tot nu toe ‘embryo’. Dit is dan ook de medische term voor jouw wereldwondertje. Zijn officiële naam is vanaf deze week ‘foetus’, wat Latijn is voor ‘kind’. Je buikbaby krijgt deze week allemaal piepkleine haartjes op zijn lichaam. Dit noem je lanugo haartjes. De haartjes hebben nu nog niet direct een functie, maar over een paar weken wel. Tegen die tijd gaat hij zich met een soort witte ‘crème’ insmeren om zijn huid te beschermen tegen het vruchtwater. Die crème hecht beter aan de haartjes. Je buikbaby is nu 10 centimeter lang en hij weegt 70 gram.

Doen!

Je lichaam begint nu een ander hormoon dan de afgelopen weken aan te maken. En daar moet je lijf zich weer even op instellen. Verwen jezelf daarom eens extra. Neem een lekker masker, vraag je partner je voeten te masseren, loop even langs bij de kapper. En ook al voel je je perfect en merk je niets van die hormonale veranderingen, lekker blijven al deze dingen toch om te doen!

Is dat je baby?

Sommige vrouwen hebben vanaf deze week het voorrecht hun buikbaby te voelen! Over het algemeen zijn dit alleen vrouwen die al een kindje hebben en dus zwanger zijn ‘op herhaling’. Toch wil dat niet zeggen dat je je buikbaby deze week gegarandeerd al voelt. Soms moet je gewoon nog even geduld hebben.