Zwanger Week 3

De eerste tekenen?

Dat je lichaam en je humeur onder invloed staan van hormonen, merk je misschien nu al. Dat is niet zo gek. Vanaf het moment dat de eicel bevrucht is, gaat je lichaam als een gek aan het werk om je baby een veilige groeiplaats in de baarmoeder te verschaffen. Meteen na de bevruchting begin je het HCG hormoon aan te maken. Dit hormoon is niet alleen verantwoordelijk voor de veilige groeiplek voor je baby, maar ook voor de zogenaamde zwangerschapskwaaltjes. Sommige van die kwaaltjes kun je nu al merken. Maar let op: niet iedereen ervaart deze kwaaltjes! Als je dus niets merkt wil dat niet zeggen dat je niet zwanger bent.

Wist je dat je in Hét Zwangerschapshandboek alle informatie terugvindt over de conceptie, de zwangerschap zelf en de bevalling? Zo kun je goed geïnformeerd de juiste keuzes maken voor jou en je kleintje!

Zwangerschapskwaaltjes:

  • Misselijk

Niet voor niets is dit zwangerschapskwaaltje een van de bekendste. Veel vrouwen zijn misselijk in het begin van de zwangerschap. Zelfs in deze eerste week na de bevruchting kun je al misselijk zijn. Vervelend, maar wel een leuk teken!

  • Jeukende en brandende borsten

Je borsten zullen onder invloed van de nieuwe hormonen heel wat in omvang groeien. De melkklieren maken zich klaar om over een paar maanden je baby van de beste melk te voorzien… en dat voel je! Soms voelen de borsten niet alleen jeukend aan, maar kun je zelfs een pijnlijk gevoel in de borsten krijgen. Meestal gaat het om relatief korte pijnscheuten.

Lees meer over de verschillende zwangerschapskwalen

Zwangerschapstest

Volgende week kun je eindelijk de zwangerschaps- test doen. Deze is betrouw- baar vanaf het moment dat je één dag over tijd bent. Nog even wachten en dan weet je het zeker!