Zwanger Week 1

Zwanger Week 1

Week 1 van je zwangerschap is heel bijzonder. Juist omdat deze week wel als week 1 telt, maar je nog niet zwanger bent! Toch is er een goede reden dat we hier beginnen met het tellen van de zwangerschap. Je kunt namelijk nooit precies voorspellen op welke dag je zwanger wordt. Wel weten we dat je het meest vruchtbaar bent midden in je cyclus wanneer de eisprong plaatsvindt.

Toch wil dat niet zeggen dat je in het begin of aan het eind van je cyclus niet zwanger kunt raken. Soms komt de eisprong op een eerder of later moment in de cyclus en dan ben je dus vruchtbaar. Om al die twijfels van datums wanneer je zwanger bent geworden weg te nemen, tellen we de zwangerschap gewoon vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. We gaan er dan vanuit dat je ongeveer 40 weken later zult bevallen. Een gezonde zwangerschap duurt tussen de 37 en 42 weken.

Wist je dat je in Hét Zwangerschapshandboek alle informatie terugvindt over de conceptie, de zwangerschap zelf en de bevalling? Zo kun je goed geïnformeerd de juiste keuzes maken voor jou en je kleintje!

Foliumzuur

Misschien slikte je al foliumzuur omdat je zwanger wilde worden. Ga hier mee door tot je zeker weer dat je 10 weken zwanger bent.

Uitgerekende datum

Bereken jouw uitgerekende datum.