Vind antwoorden op

Veelgestelde vragen

De top-5 vragen

Als je de app hebt gekocht, kun je je abonnement en je baby met iemand delen. Hierdoor kan iemand anders gratis gebruikmaken van jouw abonnement. Daarnaast wordt het profiel van je baby gedeeld en gesynchroniseerd waardoor jullie samen in 1 dagboek kunnen werken. 

Het delen van je abonnement gaat als volgt: 

Stap 1

Ga naar instellingen rechtsboven in het menu ‘deze sprong’:

Stap 2

Ga naar ‘Mijn account’

Stap 3

Ga naar ‘uitnodigen’:

Stap 4

Accepteer de voorwaarden en klik op ‘volgende’

Stap 5

Je ziet nu de code, vraag je partner om de app te downloaden.
Als je op ‘delen’ klikt, krijg je de optie om de code via verschillende apps te delen met je partner.

Stap 6

De persoon die je de code hebt gestuurd of gegeven moet eerst de app downloaden.

Zorg ervoor dat je partner ‘ik heb een code’ selecteert en niet op de startknop drukt

Stap 7

Na het invoeren van de code kan je partner een account aanmaken:

Nadat ze een account hebben aangemaakt, synchroniseert de app de baby binnen het account van de hoofdgebruiker.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Ons beleid is dat we geen geld terug geven. Er zijn situaties waarin wij hier wel toe bereid zijn, alleen bepalen we deze per geval. Wanneer iemand bijvoorbeeld technische problemen ondervindt die wij niet kunnen oplossen zijn we hier natuurlijk wel toe bereid.

Mocht je denken dat je in aanmerking komt voor een terugbetaling, dan horen we graag wat de reden is en ontvangen bij technische problemen ook graag screenshots van.

Heb je een iPhone?

Mail dan naar naar [email protected]

Heb je een Android toestel?

Mail dan naar [email protected]

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Voor het berekenen van de sprongetjes moet je de uitgerekende datum invullen en niet de geboortedatum. Dat heeft ermee te maken dat de sprongetjes gebaseerd zijn op de hersenontwikkeling. En deze start voor alle baby’s op hetzelfde moment, het moment van bevruchting.

Als we de geboortedatum als uitgangspunt zou nemen dan kan daar voor alle baby’s een andere periode tussen zitten als je terugrekent naar het moment van bevruchting. En als die periode kan verschillen, verschilt ook de tijd die de hersentjes hebben gehad om zich te ontwikkelen. Maar als we de uitgerekende datum pakken, die voor alle baby’s 40 weken na de bevruchting ligt, hebben alle hersentjes dezelfde tijd gehad om zich te ontwikkelen. Want hersenontwikkeling gebeurt in hetzelfde tempo, binnen of buiten de buik.

Dus zo kunnen wij door de uitgerekende datum als uitgangspunt te nemen, het beste voor jou inschatten wanneer je baby een sprongetje maakt.

Bekijk deze video voor meer uitleg

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Het begin van een sprongetje gebeurd tijdens de lastige fase van de sprong. Hoe lang deze lastige fase duurt verschilt per sprong. De lastige fase geeft dus niet de duur van de lastige fase aan, maar wanneer die kan beginnen. Het donkerwolkje geeft het moment aan dat de kans groot is dat je baby in een lastige fase zit. Je baby kan dus tijdens de eerste dag de lastige fase betreden, maar ook op de laatste dag.

Doordat we de uitgerekende datum hanteren om de sprongen te berekenen, weten we wanneer je baby een sprong maakt met een marge van +/- 2 weken. Hierdoor kan het ook dat jouw kindje al eerder in een sprongetje terecht komt dan dat onze app aangeeft.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Je kan zoveel kinderen toevoegen als je wilt. Hier zitten géén extra kosten aan verbonden. Volg daarvoor de volgende stappen:

Stap 1

Klik rechtsboven op de instellingen in het menu ‘deze sprong’

Stap 2

Klik bij instellingen op ‘profiel toevoegen / wisselen

Stap 3

Klik vervolgens op ‘+Voeg een profiel toe

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

De Oei ik groei App

Wanneer je een account hebt aangemaakt zal alles automatisch worden opgeslagen binnen je profiel. Alleen wanneer je je abonnement stopzet of als je je profiel verwijderd zullen je gegevens verwijderd worden

Wij adviseren dan ook dat je voor het aflopen van je abonnement of voor het verwijderen van je profiel een PDF export maakt van je dagboek, zodat je een uitdraai hebt van je opgeslagen verhaaltjes, foto’s, signalen en aangevinkte vaardigheden.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Bij het dagboek is er de optie om een PDF versie van je dagboek te genereren. Dit is een automatisch gegenereerde PDF waarbij er ruimte is voor 1 foto. De foto die de PDF generator kiest heeft bij het invoeren van een dagboekverhaaltje een groene arcering.

Wanneer je een andere foto wilt hebben kun je het betreffende verhaaltje bewerken en een andere foto selecteren. Deze komt dan bij het genereren in de PDF te staan. Hierdoor weet je zeker dat je op het eind van de 10 sprongetjes een mooi aandenken hebt!

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Bij het dagboek is er de optie om een PDF versie van je dagboek te genereren. Dit is een automatisch gegenereerde PDF met een bepaalde opmaak waarbij er beperkte ruimte is voor de tekst. We hebben een maximaal aantal tekens ingevoerd, zodat de tekst in de PDF er altijd in past.

Hierdoor weet je zeker dat je op het eind van de 10 sprongetjes een mooi aandenken hebt!

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Je kunt heel eenvoudig iets uit het dagboek verwijderen:

Ga naar het dagboek en zoek het verhaal dat je wilt verwijderen. Rechts van de datum staan ​​3 puntjes, als je hierop drukt krijg je de mogelijkheid om deze te bewerken of te verwijderen!

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Het is mogelijk om de gegevens over te zetten van het ene platform naar het andere, mits je een account aangemaakt hebt. Je kan controleren of je een account hebt aangemaakt door naar je instellingen te gaan rechtboven in het menu ‘Deze sprong’ en vervolgens naar ‘Mijn account’ te gaan. Hier heb je eventueel ook de mogelijkheid om een account aanmaken, mocht je deze nog niet hebben.

Als je hier een account hebt is het mogelijk om op een ander toestel (Apple of Android) in te loggen met je gegevens. Let wel dat je maar op 1 toestel tegelijk ingelogd kan zijn.

Zonder account is dit niet mogelijk omdat de gegevens dan op je telefoon blijven staan en niet overdraagbaar zullen zijn.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Binnen het menuitem ‘Dagboek’ vind je de knop ‘Genereer PDF dagboek’. Druk je op deze knop dan zal de app automatisch het PDF-dagboek genereren. Hierna volgen de opties of je het dagboek wil delen (met jezelf, je partner, familie en/of vrienden) of dat je deze wil bekijken.

Je kunt het dagboek zo vaak genereren als je zelf wil!

Werkt dit niet? Zou je ons dan een schermopname of screenshots willen sturen van waar het fout gaat? Dan kijken wij graag met je mee.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je kindje dit doet. Wanneer je kind in een sprongetje zit, ervaart deze de wereld geheel anders omdat de zintuigen een ontwikkeling hebben doorgemaakt. Hierdoor kan je kindje slechter slapen, minder drinken, etc. Mocht je je alsnog zorgen maken? Raadpleeg dan altijd de huisarts.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Voor iOS dien je de volgende instructies te volgen: https://support.apple.com/en-us/118242

Voor Android dien je de volgende instructies te volgen: https://support.google.com/googleplay/answer/3422659?hl=nl#zippy=%2Cinwisselen-via-je-computer

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Wanneer je het 24 maanden pakket hebt gekozen dan hoef je niks te doen. Deze stopt namelijk automatisch na 24 maanden.
Heb je een 1 of 3 maandelijks abonnement, dan kun je onderstaande instructies volgen.

Stappen om te controleren of je een lopend abonnement hebt in de App Store op iOS:
1. Open de Instellingen op je iPhone
2. Tik bovenaan op je naam om toegang te krijgen tot je Apple ID-instellingen.
3. Tik op ‘Abonnementen’.
4. Bekijk je abonnementen: Hier zie je een lijst van al je actieve en verlopen abonnementen. Controleer of het abonnement dat je zoekt bij de actieve abonnementen staat.

Voor meer informatie, kun je de volgende link gebruiken: https://support.apple.com/nl-nl/guide/iphone/iph4e3e7324f/ios

Op een Android toestel doe je het als volgt:
1. Open de app Instellingen op je apparaat en tik op Google en dan Je Google-account beheren.
2. Tik bovenaan op Betalingen en abonnementen.
3. Tik op Aankopen beheren, Abonnementen beheren of Reserveringen beheren.

Voor verdere instructies volg je deze link: https://support.google.com/accounts/answer/7673989?hl=nl&co=GENIE.Platform%3DAndroid

Hieronder vind je de linkjes met instructies hoe je jouw abonnement kunt stopzetten:
– Heb je een Apple toestel ga dan naar de volgende link: https://support.apple.com/nl-nl/118428
– Voor een Android toestel ga je naar: https://support.google.com/googleplay/answer/7018481?hl=nl

We hopen dat je hebt genoten van de app en de sprongetjes. Mocht je toch feedback hebben dan horen wij dat graag.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Om hier antwoord op te geven is het eerst belangrijk dat we eerst uitleggen hoe een sprong werkt. Elke sprong bestaat uit twee fases: de lastige fase en de vaardigheden fase.

De lastige fase (de gele (app) of grijze (boek) balk in het sprongenschema) is het moment waarop de hersenontwikkeling plaats vindt. Doordat je baby met de hersenontwikkeling anders tegen de wereld aankijkt lijkt het alsof je baby op een andere wereld wakker is geworden. En daar raken ze door van slag. Echter wanneer ze gewend zijn geraakt aan deze nieuwe wereld, zullen ze nieuwe vaardigheden laten zien die bij de hersenontwikkeling horen: de vaardigheden fase (de groene (app) of witte (boek) balk in het sprongenschema).

Wanneer je baby deze vaardigheden laat zien is erg verschillend per kind. Dit ligt ook erg aan de interesses van je kind. Het ene kind zal eerder motorische ontwikkelingen en later de spraakontwikkelingen laten zien. Het andere kind precies omgekeerd. Je kind bepaalt uiteindelijk wanneer ze wat laten zien. Het leuke is dat je hiermee op vroege leeftijd het karakter van je kind kunt herkennen.

Sommige vaardigheden van bijvoorbeeld sprong 3 zal je kind in sprong 3 laten zien, maar er zullen ook vaardigheden zijn die bij sprong 3 horen en je kind pas in sprong 4 laat zien.

Daarom is het niet belangrijk hoe lang een sprong duurt, maar is het vooral belangrijk wanneer een sprong, en daarmee de hersenontwikkeling, begint.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Voor het berekenen van de sprongetjes moet je de uitgerekende datum invullen en niet de geboortedatum. Dat heeft ermee te maken dat de sprongetjes gebaseerd zijn op de hersenontwikkeling. En deze start voor alle baby’s op hetzelfde moment, het moment van bevruchting.

Als we de geboortedatum als uitgangspunt zou nemen dan kan daar voor alle baby’s een andere periode tussen zitten als je terugrekent naar het moment van bevruchting. En als die periode kan verschillen, verschilt ook de tijd die de hersentjes hebben gehad om zich te ontwikkelen. Maar als we de uitgerekende datum pakken, die voor alle baby’s 40 weken na de bevruchting ligt, hebben alle hersentjes dezelfde tijd gehad om zich te ontwikkelen. Want hersenontwikkeling gebeurt in hetzelfde tempo, binnen of buiten de buik.

Dus zo kunnen wij door de uitgerekende datum als uitgangspunt te nemen, het beste voor jou inschatten wanneer je baby een sprongetje maakt.

Bekijk deze video voor meer uitleg

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

We zijn niet gekwalificeerd om medisch advies te geven. Voor medische advies/vragen adviseren we om contact op te nemen met een deskundige.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

“Elke baby ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. De vaardigheden die per sprong benoemd worden zijn daarom ook vaardigheden die je op zijn vroegst zou kunnen constateren.

Het kan ook goed zijn dat je baby vaardigheden uit bijvoorbeeld sprong 3, pas begint te ontwikkelen in latere sprongen. Dit is geen reden tot ongerustheid. Je baby ontwikkelt de vaardigheden die hem/haar het meest interesseren. De ene baby zal de motorische vaardigheden eerder ontwikkelen en spraak en taal op een later moment of visa versa.

Je baby bepaalt uiteindelijk welke vaardigheden hij/zij wanneer ontwikkelt. Hierbij gaat hij/zij uit van zijn/haar interesses. Wat hem/haar het meest interesseert zal hij/zij als eerste gaan verkennen en ontwikkelen. Het leuke is dat je hierdoor het karakter van je kind al op jonge leeftijd kunt herkennen.”

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Mocht je (technische) problemen ondervinden met de app, dan horen wij dat graag. Hiervoor hebben we de volgende gegevens nodig:
– App versie. Deze vind je onderaan de pagina van het menu ‘instellingen’ terug in de app.
– iOS versie. Deze vind je terug bij de instellingen van je telefoon onder het ‘Algemeen’ > ‘Info’
– Soort telefoon (bijvoorbeeld een Samsung S10 of iPhone 13)
– Duidelijke omschrijving en eventuele screenshots

Heb je een iPhone? Mail naar: [email protected]
Heb je een Android? Mail naar: [email protected]

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

 

De Oei, ik groei! app is een eenmalige aankoop. Binnen de app hebben wij, onder het menu Extra’s, het Plus pakket. Dit is op abonnement basis.

Het Oei, ik groei! Plus pakket maakt het voor jou mogelijk om je dagelijkse bezigheden voort te zetten zonder (de mentale ontwikkeling van) je kindje uit het oog te verliezen. Met onder andere de babyfoon, muziek (inclusief whitenoise), het complete audioboek en e-book!

Heb je deze niet aangekocht, dan zullen er niet nog meer afschrijvingen plaatsvinden. Heb je het Plus pakket aangeschaft en wil je deze graag stopzetten? Volg dan de onderstaande stappen:

Als je het Plus pakket niet aangekocht hebt, dan is het verwijderen van de Oei, ik groei! app voldoende!

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Dat is mogelijk wanneer je een 1, 3 of 24 maanden abonnement hebt afgesloten. Wanneer je in het verleden de app eenmalig hebt aangeschaft is deze functie helaas niet beschikbaar.

Je kan de app als volgt delen:
Ga naar instellingen in het menu ‘Deze sprong’ > ‘Mijn account’ > ‘Deel je abonnement én je baby’.

Hierbij kun je 1 iemand uitnodigen via een emailadres. Hiermee deel je je abonnement, waardoor de andere persoon zelf geen abonnement hoeft aan te schaffen. Let er wel op dat je naast je abonnement ook je baby deelt met deze persoon. Hiermee wordt alles wat je bij houdt van je baby in de app gesynchroniseerd zoals het dagboek, het afvinken van de signalen, vaardigheden en de spelletjes.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

De app cadeau doen aan iemand anders is momenteel alleen mogelijk voor iOS via de App Store. Bekijk hiervoor de volgende link: https://support.apple.com/nl-nl/HT201783

Voor de Google Play store is dit helaas niet mogelijk.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Dat is mogelijk! Wanneer je een dagboek hebt bijgehouden kan je hiervan een mooi automatisch vormgegeven dagboek van maken.

Hiervoor ga je naar het menu ‘Dagboek’ en druk je op de knop ‘Genereer PDF dagboek’. Vervolgens krijg je de optie om de PDF versie van het dagboek op te slaan op je telefoon of te delen.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Gele balk/dondergrijze balk: Dit staat voor de lastige fase van de sprong. Tijdens deze periode is je baby huileriger, hangeriger en humeuriger. De lastige fase hoeft niet de gehele duur van de balk te duren. Per sprong is dit verschillend.

Donderwolkje: Tijdens deze week is het de grootste kans dat je baby de lastige fase ervaart.

Groene balk/lichtgrijze balk: Dit staat voor de vaardigheden fase van de sprong. Tijdens deze periode is de kans groot dat je baby de nieuwe vaardigheden van de sprong laat zien.

Zonnetje: Tijdens deze week is het de grootste kans dat je baby het zonnetje in huis is.

Roze balk/middengrijs balk: Het zal lijken alsof je baby in een lastige fase zit, maar het is de uitwerking van een nieuwe vaardigheid over afstanden tussen 2 objecten. Je baby heeft simpelweg ontdekt dat iemand weg kan lopen en hem/haar achter kan laten. En dat is een beetje eng.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Je kan zoveel kinderen toevoegen als je wilt. Hier zitten géén extra kosten aan verbonden. Volg daarvoor de volgende stappen:

Stap 1

Klik rechtsboven op de instellingen in het menu ‘deze sprong’

Stap 2

Klik bij instellingen op ‘profiel toevoegen / wisselen

Stap 3

Klik vervolgens op ‘+Voeg een profiel toe

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Back-up:

  • Open je instellingen via tabblad ‘Deze Week’, rechtsboven bij de foto van je kindje
  • Klik op Back-up / Herstellen

Bij Android maak je een back-up op de Google Drive en bij iOS op de iCloud.

Gegevens herstellen:

Als je de Oei, ik groei! app opnieuw installeert kun je ook naar dit scherm gaan om je gegevens hier te herstellen. Als er een back-up gemaakt is op de iCloud of Google Drive waar je mee ingelogd bent, verschijnt de button ‘Herstellen’.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

De app vraagt toestemming om notificaties te mogen versturen. Wanneer je op toestaan drukt, zul je notificaties ontvangen. Ontvang je geen notificaties en wil je dit wel? Dan kun je dit op twee manieren checken:

In de Oei, ik groei! app:

Bij het tabblad ‘Sprongen’ staat er rechtsboven een belletje. Hier kun je notificaties voor de sprongen aan/uit zetten en toestemming geven/intrekken om de sprongen in de agenda te plaatsen.

Via de instellingen op je telefoon:

iOS
– Open de instellingen van je iPhone
– Open ‘Berichtgeving’
– Klik de Oei, ik groei! app aan
– Zet ‘Sta berichtgeving toe’ aan

Android
– Open de instellingen van je Android toestel
– Open ‘Meldingen’ en vervolgens ‘App-meldingen’
– Klik de Oei, ik groei! app aan
– Zet de meldingen aan

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Het kan zijn dat je nog de oude versie van de app hebt.

In het verleden hadden wij voor elke taal een eigen app in de App Store en Google Play Store staan. Het is nooit onze eigen keuze geweest alleen dankzij beleidswijzigingen bij Apple en Google werden wij geforceerd om over te gaan tot 1 app en de rest van de apps uit de Appstore en Google play store te verwijderen. Als gevolg daarvan kunnen wij deze apps (waaronder die van jou) niet meer updaten.

Zolang je de oude app nog niet hebt verwijderd op je telefoon, kun je deze nog wel gebruiken. De content die in de app staat is nog steeds correct. Wat betreft de informatie over de sprongetjes heb je dan ook niet de nieuwe app nodig.

Wanneer je graag de nieuwste versie wilt hebben, dan kan je deze opnieuw aanschaffen.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Aangezien Google en Apple twee verschillende platformen zijn, is het niet mogelijk om je account over te zetten van iOS naar Android of vice versa. Je kunt dit vergelijken met het overstappen van een videospeler naar een DVD-speler. Sommige films zijn beschikbaar op een video en DVD, maar als je de film op een videoband hebt past het niet in een DVD-speler en zul je het opnieuw moeten kopen. Hetzelfde geldt voor onze app.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Onze Oei, ik groei! app is in 16 verschillende talen beschikbaar en het is heel makkelijk om de taal te veranderen in de instellingen.

Zie onderstaande screenshots voor meer uitleg.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Sprongen

De sprongetjes zijn gebaseerd op de hersenontwikkeling. En deze start voor alle baby’s op hetzelfde moment, het moment van bevruchting. En waar de periode tussen de bevruchting en de geboortedatum voor alle baby’s anders kan zijn, is de periode tussen de bevruchting en de uitgerekende datum altijd gelijk. Daarom zou je normaliter de uitgerekende datum moeten invullen, echter is ons onderzoek niet uitgevoerd op baby’s die 8 week te vroeg geboren zijn en kunnen we hier geen garantie op geven.

Voor meer info over de berekening bekijk dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=UdQ2vKbIJUk&t

Als je vindt dat de app niet werkt voor jouw baby, hebben we daar alle begrip voor en geven we je graag het geld terug.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je kindje dit doet. Wanneer je kind in een sprongetje zit, ervaart deze de wereld geheel anders omdat de zintuigen een ontwikkeling hebben doorgemaakt. Hierdoor kan je kindje slechter slapen, minder drinken, etc. Mocht je je alsnog zorgen maken? Raadpleeg dan altijd de huisarts.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Om hier antwoord op te geven is het eerst belangrijk dat we eerst uitleggen hoe een sprong werkt. Elke sprong bestaat uit twee fases: de lastige fase en de vaardigheden fase.

De lastige fase (de gele (app) of grijze (boek) balk in het sprongenschema) is het moment waarop de hersenontwikkeling plaats vindt. Doordat je baby met de hersenontwikkeling anders tegen de wereld aankijkt lijkt het alsof je baby op een andere wereld wakker is geworden. En daar raken ze door van slag. Echter wanneer ze gewend zijn geraakt aan deze nieuwe wereld, zullen ze nieuwe vaardigheden laten zien die bij de hersenontwikkeling horen: de vaardigheden fase (de groene (app) of witte (boek) balk in het sprongenschema).

Wanneer je baby deze vaardigheden laat zien is erg verschillend per kind. Dit ligt ook erg aan de interesses van je kind. Het ene kind zal eerder motorische ontwikkelingen en later de spraakontwikkelingen laten zien. Het andere kind precies omgekeerd. Je kind bepaalt uiteindelijk wanneer ze wat laten zien. Het leuke is dat je hiermee op vroege leeftijd het karakter van je kind kunt herkennen.

Sommige vaardigheden van bijvoorbeeld sprong 3 zal je kind in sprong 3 laten zien, maar er zullen ook vaardigheden zijn die bij sprong 3 horen en je kind pas in sprong 4 laat zien.

Daarom is het niet belangrijk hoe lang een sprong duurt, maar is het vooral belangrijk wanneer een sprong, en daarmee de hersenontwikkeling, begint.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Voor het berekenen van de sprongetjes moet je de uitgerekende datum invullen en niet de geboortedatum. Dat heeft ermee te maken dat de sprongetjes gebaseerd zijn op de hersenontwikkeling. En deze start voor alle baby’s op hetzelfde moment, het moment van bevruchting.

Als we de geboortedatum als uitgangspunt zou nemen dan kan daar voor alle baby’s een andere periode tussen zitten als je terugrekent naar het moment van bevruchting. En als die periode kan verschillen, verschilt ook de tijd die de hersentjes hebben gehad om zich te ontwikkelen. Maar als we de uitgerekende datum pakken, die voor alle baby’s 40 weken na de bevruchting ligt, hebben alle hersentjes dezelfde tijd gehad om zich te ontwikkelen. Want hersenontwikkeling gebeurt in hetzelfde tempo, binnen of buiten de buik.

Dus zo kunnen wij door de uitgerekende datum als uitgangspunt te nemen, het beste voor jou inschatten wanneer je baby een sprongetje maakt.

Bekijk deze video voor meer uitleg

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

We zijn niet gekwalificeerd om medisch advies te geven. Voor medische advies/vragen adviseren we om contact op te nemen met een deskundige.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

“Elke baby ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. De vaardigheden die per sprong benoemd worden zijn daarom ook vaardigheden die je op zijn vroegst zou kunnen constateren.

Het kan ook goed zijn dat je baby vaardigheden uit bijvoorbeeld sprong 3, pas begint te ontwikkelen in latere sprongen. Dit is geen reden tot ongerustheid. Je baby ontwikkelt de vaardigheden die hem/haar het meest interesseren. De ene baby zal de motorische vaardigheden eerder ontwikkelen en spraak en taal op een later moment of visa versa.

Je baby bepaalt uiteindelijk welke vaardigheden hij/zij wanneer ontwikkelt. Hierbij gaat hij/zij uit van zijn/haar interesses. Wat hem/haar het meest interesseert zal hij/zij als eerste gaan verkennen en ontwikkelen. Het leuke is dat je hierdoor het karakter van je kind al op jonge leeftijd kunt herkennen.”

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Het begin van een sprongetje gebeurd tijdens de lastige fase van de sprong. Hoe lang deze lastige fase duurt verschilt per sprong. De lastige fase geeft dus niet de duur van de lastige fase aan, maar wanneer die kan beginnen. Het donkerwolkje geeft het moment aan dat de kans groot is dat je baby in een lastige fase zit. Je baby kan dus tijdens de eerste dag de lastige fase betreden, maar ook op de laatste dag.

Doordat we de uitgerekende datum hanteren om de sprongen te berekenen, weten we wanneer je baby een sprong maakt met een marge van +/- 2 weken. Hierdoor kan het ook dat jouw kindje al eerder in een sprongetje terecht komt dan dat onze app aangeeft.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Denk je eens in dat je in slaap valt in je vertrouwde wereld. Wanneer je wakker wordt, is je wereld ineens helemaal veranderd. Zou jij van slag zijn? Humeurig zijn? Vastklampen aan het enige wat je nog kent?

Onderzoekers Hetty van de Rijt en Frans Plooij ontdekten in 1971 iets opmerkelijks bij de baby chimpansees in Tanzania. Na zichtbare vooruitgang, vertoonden de baby chimpansees regressie periodes. Ze kregen meer behoefte aan het oude vertrouwde en vertoonden hierdoor achteruitgang in zelfstandigheid. Na verder onderzoek bij gezinnen thuis ontdekten ze dat dit niet anders is bij menselijke baby’s.

Ze kwamen erachter dat dit te maken had met een plotselinge sprong in de ontwikkeling van de hersenen. 10 unieke sprongen in de eerste 20 maanden. Door de uitgerekende datum te gebruiken kunnen we zelfs voorspellen wanneer deze 10 sprongen beginnen.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Ons onderzoek naar de mentale ontwikkeling van een baby gaat alleen over de eerste 20 maanden. Dat betekent niet dat de mentale ontwikkeling hier stopt (denk aan de puberteit, dat zou je ook een sprong kunnen noemen), maar ons onderzoek is beperkt tot de eerste 20 maanden.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Om hier antwoord op te geven is het belangrijk dat we eerst uitleggen hoe een sprong werkt. Elke sprong bestaat uit twee fases: de lastige- en de vaardigheden fase.

De lastige fase -de gele (app) of grijze (boek) balk in het sprongenschema- is het moment waarop de hersenontwikkeling plaatsvindt. Doordat je baby tijdens deze hersenontwikkeling anders tegen de wereld aankijkt lijkt het alsof je baby op een andere wereld wakker geworden is. En daar raken ze door van slag. Echter, wanneer ze gewend zijn geraakt aan deze nieuwe wereld, zullen ze nieuwe vaardigheden laten zien die bij de hersenontwikkeling horen: de vaardigheden fase, de groene (app) of witte (boek) balk in het sprongenschema.

Wanneer je baby vaardigheden laat zien is erg verschillend. Dit ligt ook erg aan de interesses van je kind. Het ene kind zal eerder motorische ontwikkelingen en later de spraak ontwikkelingen laten zien. Het andere kind precies omgekeerd. Je kindje bepaalt uiteindelijk wanneer hij/zij wat laat zien. Het leuke is dat je hiermee op vroege leeftijd het karakter van je kindje kunt ontdekken!

Sommige vaardigheden van bijvoorbeeld sprong 3 zal je kindje in sprong 3 laten zien, maar er zullen ook vaardigheden zijn die bij sprong 3 horen en je kindje pas in sprong 4 laat zien. Daarom is het niet belangrijk hoe lang een sprong duurt, maar vooral wanneer een sprong, en daarmee de hersenontwikkeling, begint.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Gele balk/dondergrijze balk: Dit staat voor de lastige fase van de sprong. Tijdens deze periode is je baby huileriger, hangeriger en humeuriger. De lastige fase hoeft niet de gehele duur van de balk te duren. Per sprong is dit verschillend.

Donderwolkje: Tijdens deze week is het de grootste kans dat je baby de lastige fase ervaart.

Groene balk/lichtgrijze balk: Dit staat voor de vaardigheden fase van de sprong. Tijdens deze periode is de kans groot dat je baby de nieuwe vaardigheden van de sprong laat zien.

Zonnetje: Tijdens deze week is het de grootste kans dat je baby het zonnetje in huis is.

Roze balk/middengrijs balk: Het zal lijken alsof je baby in een lastige fase zit, maar het is de uitwerking van een nieuwe vaardigheid over afstanden tussen 2 objecten. Je baby heeft simpelweg ontdekt dat iemand weg kan lopen en hem/haar achter kan laten. En dat is een beetje eng.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

De app vraagt toestemming om notificaties te mogen versturen. Wanneer je op toestaan drukt, zul je notificaties ontvangen. Ontvang je geen notificaties en wil je dit wel? Dan kun je dit op twee manieren checken:

In de Oei, ik groei! app:

Bij het tabblad ‘Sprongen’ staat er rechtsboven een belletje. Hier kun je notificaties voor de sprongen aan/uit zetten en toestemming geven/intrekken om de sprongen in de agenda te plaatsen.

Via de instellingen op je telefoon:

iOS
– Open de instellingen van je iPhone
– Open ‘Berichtgeving’
– Klik de Oei, ik groei! app aan
– Zet ‘Sta berichtgeving toe’ aan

Android
– Open de instellingen van je Android toestel
– Open ‘Meldingen’ en vervolgens ‘App-meldingen’
– Klik de Oei, ik groei! app aan
– Zet de meldingen aan

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Back To You

Het BTY-programma is geschikt voor iedereen. Zelfs als je nog een flinke diastase of prolaps hebt, of een keizersnede hebt gehad. Met sommige oefeningen dien je hier wel rekening mee te houden. Dit leggen we uit in het boek & volledige Back To You app. In de video’s geven we dat aan met de volgende iconen:

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

We geven je hier een korte uitleg over een prolaps en een diastase. In Oei, ik groei! Back To You leggen we alles uit over prolapsen en diastases* en geven we je alle handvaten om deze weer veilig te herstellen. 

*Twijfel je of je een van onderstaande aandoeningen hebt? Neem dan contact op met je arts.

Prolaps (verzakking)

Wanneer de bekkenbodem niet goed functioneert (je deze niet op het juiste tijdstip aanspant, het te zwak is of juist te gespannen), kunnen de bekkenorganen afglijden of verzakken. Toch kan er niet altijd gewezen worden naar een zwakke bekkenbodem als er sprake is van een prolaps. Je bekkenbodem is immers niet als enige verantwoordelijk om ‘de boel’ binnen te houden. Ook de rest van je PowerHouse speelt hier een belangrijke rol.

Diastase (rectus diastase)

Je rechte en schuine buikspieren vormen een mooi korset om je buik om zo alles op zijn plek te houden en je kracht en je postuur te geven. Onder invloed van hormonen, maar vooral door de druk van binnenuit, worden de spieren en het bindweefsel soepeler tijdens een zwangerschap en gaan de rechte buikspieren iets meer uit elkaar. Ze blijven door de linea alba wel verbonden aan elkaar. Het is dus niet zo dat de buikspieren helemaal scheiden of splitsen, zoals je vaak hoort. Alleen de verbinding tussen de twee spieren rekt op, waardoor de diastase groter wordt.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Iedereen gebruikt informatie op een andere manier. De een leest liever waarbij een ander liever alles digitaal heeft. Om aan al deze behoeftes te voldoen hebben we het Oei, ik groei! Back To You boek + GRATIS work-out App én de volledige Back To You Full Program App ontwikkelt. Deze zijn bedoeld om afzonderlijk te worden gebruikt, niet in combinatie. Je kan dus kiezen uit één van de twee producten, die beide hetzelfde doel hebben: Back To You.

Back To You Boek & Gratis Workout App

In het boek lees je alle informatie die jij nodig hebt over het herstel na jouw zwangerschap & bevalling! En aangezien sommige dingen fijner zijn om te zien dan om te lezen, hebben we de gratis work-out app gemaakt waarbij je de workout kan zien en mee kan doen. De code uit het Back To You boek gebruik je om deze work-out app gratis te installeren. Koop hier het Oei, ik groei! Back To You Boek >>

Volledige Back To You Full Program App

In de Oei, ik groei! Back To You Full Program App is het boek helemaal digitaal. Door je bevaldatum in te vullen krijg jij per week/fase de juiste informatie en work-outs. Dezelfde informatie als in het boek is beschikbaar in de app om te lezen, te luisteren en/of te bekijken/mee te doen. Download hier de Oei, ik groei! Back To You Full Program App >>

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Het programma is zo geschreven dat iedere vrouw het zelf op haar eigen tempo en in haar eigen gewoontes en dagelijkse bezigheden toe kan passen. Bij een normaal herstel is geen expert advies / ingrijpen nodig. Echter, soms kan het zijn dat een vrouw middels onze, door de experts opgestelde, zelftesten ontdekt dat er wel echt een arts / deskundige geraadpleegd moet worden. Onze taak in deze is dus het helpen signaleren van een probleem dat zonder hulp niet weggaat (signaleren en bewustmaking problematiek) en aanmoedigen hulp te zoeken (taboe doorbreken).  Wanneer zich dames met vragen bij ons melden waarbij wij denken dat er expert hulp nodig is begeleiden wij ze naar de juiste experts. Specifieke vragen over een van de gast columns / zelftesten en tips van onze experts worden beantwoord door deze expert wanneer mogelijk.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Het volle programma kan direct gestart worden na de bevalling maar ook veel later, het programma is voor elke vrouw die een kindje op de wereld heeft gezet, of dit nou 1 week, 1 maand of een jaar geleden is. Als je 6 weken of later bent bevallen dan begin je in week 6, omdat het primaire fysieke en mentale herstel dan al geweest is. Dat is de laatste week van de Back fase. Vrouwen die meteen beginnen voorkomen dat zwakke plekken zich kunnen ontwikkelen tot problemen, en vrouwen die later na de bevalling starten kunnen met deze goede begeleiding de problemen die aan het ontstaan zijn verminderen en terugbrengen naar een goede gezondheid zodat echte klachten (mentaal en fysiek) waarbij medisch / mentaal ingrijpen nodig is voorkomen kunnen worden.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Uiteraard is het jouw keuze om alle oefeningen wel of niet te doen. Voor een optimaal herstel adviseren wij om alle oefeningen drie dagen in de week te voltooien. Mocht je enkele oefeningen overslaan, kan dit de oefeningen uit het volgende blok mogelijk belemmeren en kan het herstel minder spoedig verlopen.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Absoluut! Bij elk abonnement is er een gratis proefperiode van 7 dagen waar je de app volledig kan uitproberen. Op voorhand is het wel verplicht om je betaalgegevens in te vullen.

Wanneer je het abonnement binnen de 7 dagen proefperiode opzegt, wordt er niets in rekening gebracht. In de volgende link zie je hoe je je abonnement kunt stopzetten:

  • Heb je een Apple toestel? Ga dan naar de volgende link: Support Apple
  • Voor een Android toestel? Ga dan naar de volgende link: Support Google

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

In je persoonlijke profiel kan je heel gemakkelijk je instellingen wijzigen:

Klik op het ‘settings’
icoon rechts bovenin: 
Klik op
‘Profiel aanpassen’:
Afbeelding met tekst Automatisch gegenereerde beschrijving

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Mocht je niet tevreden zijn of (technische) problemen ondervinden met de app dan horen wij dat graag. Stuur ons een mail met een duidelijke omschrijving en eventuele screenshots van het probleem waar je tegenaan loopt en dan helpen we je graag verder. Elke aanvraag voor een terugbetaling wordt apart beoordeeld.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Iedereen gebruikt informatie op een andere manier. De een leest liever waarbij een ander liever alles digitaal heeft. Om aan al deze behoeftes te voldoen hebben we het Oei, ik groei! Back To You boek + GRATIS work-out App én de volledige Back To You Full Program App ontwikkelt. Deze zijn bedoeld om afzonderlijk te worden gebruikt, niet in combinatie. Je kan dus kiezen uit één van de twee producten, die beide hetzelfde doel hebben: Back To You!

Oei, ik groei! Back To You Boek & GRATIS Workout App

In het boek lees je alle informatie die jij nodig hebt over het herstel na jouw zwangerschap & bevalling! En aangezien sommige dingen fijner zijn om te zien dan om te lezen, hebben we de gratis work-out app gemaakt waarbij je de workout kan zien en mee kan doen. De code uit het Back To You boek kun je gebruiken om deze gratis work-out app te installeren. Bestel hier het Oei, ik groei! Back To You Boek

Volledige Oei, ik groei! Back To You Full Program App

In de Oei, ik groei! Back To You Full Program App is het boek helemaal digitaal. Door je bevaldatum in te vullen krijg jij per fase de juiste informatie en work-outs. Dezelfde informatie als in het boek is beschikbaar in de app om te lezen, te luisteren en of te bekijken/mee te doen. Hiervoor sluit je een abonnement af per maand, kwartaal of jaar. Omdat het Back To You programma negen maanden duurt, is een jaar de voordeligste optie. Download hier de Oei, ik groei! Back To You Full Program App

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Mocht je problemen hebben om je boekcode te registreren neem dan contact op met support.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Ga naar oeiikgroei.nl/bty om de code te registreren en toegang te krijgen tot de Oei, ik groei! Back To You app. Na het registreren kun je met je e-mailadres en gekozen wachtwoord inloggen in de app onder het kopje ‘Ik heb het boek’.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Update de app naar de nieuwste versie, het probleem zou dan verholpen moeten zijn. Is het niet verholpen? Neem dan contact op met ons support team, zij zullen je verder helpen!

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Babyfoon

Download de babyfoon op 2 verschillende apparaten. Dit kunnen Apple-apparaten, Android-apparaten of tablets zijn. Onze babyfoon werkt met elke combinatie. Verbind de twee apparaten  met de QR-code en… Voila! Binnen een minuut ben je helemaal klaar om je baby in de gaten te houden waar je ook bent. Zie onderstaande afbeeldingen voor de installatie stap voor stap.

TIP: Je kan de Oei, ik groei! Babyfoon downloaden als een losse app en/of downloaden via de extra’s in de Oei, ik groei! app.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

De babymonitor werkt op wifi en 4G. Daarom is het bereik in principe onbeperkt.
Zit je op één en hetzelfde wifi netwerk, dan is het bereik afhankelijk van het bereik van het wifi netwerk.

Heeft dit je geholpen?

Ja Nee

Fout: Contact formulier niet gevonden.