Zwanger Week 32

Zwanger Week 32

Je buikbaby is nu 40 centimeter lang en weegt 1700 gram. Iedere dag dat jij zwanger bent groeit hij lekker door. Als hij volgende week geboren zou worden, zou hij het waarschijnlijk halen zonder medische ingrepen. Natuurlijk is het veel beter dat hij nog een paar weken goed doorgroeit.

Je dromen zijn intens

Vanaf nu ga je nog vaker op controle bij de verloskun- dige. Meestal een keer per twee weken. Juist nu zijn die controles zo waardevol. De verloskundige kan nu heel goed zien of alles goed gaat en eventueel dingen bijstel- len. Ze kan nu bijvoorbeeld de buikbaby draaien als deze verkeerd ligt. Nog maar een paar weken naar de verloskundige en dan is het zover! Ook je borsten berei- den zich voor op de borst-voeding. Misschien heb je zelfs al een keer melk gelekt. Je droomt misschien erg intens en gek de laatste tijd. Ook dat is heel normaal en hoort erbij.

De meest vreem- de dromen zijn bekend. Je droomt dat je je baby ergens vergeet, of dat je hem terug wil stoppen als je overvallen wordt. Je realiseert je steeds meer dat je binnenkort een leventje in je handen hebt waar jij verantwoordelijk voor bent.