Zwanger Week 6

Zwanger Week 6

Als je even kon luisteren in je buik zou je… het hartje horen! Vanaf deze week klopt het hartje van je baby en heeft hij ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hart van je buikbaby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Het hartje klopt wel, maar zal zich nog veel verder moeten ontwikkelen in de buik voor je buikbaby in staat is te overleven buiten de buik.

Wist je dat je in Hét Zwangerschapshandboek alle informatie terugvindt over de conceptie, de zwangerschap zelf en de bevalling? Zo kun je goed geïnformeerd de juiste keuzes maken voor jou en je kleintje!

Koester je lichaam

De veranderingen die de zwangerschap op je lichaam heeft begin je nu niet alleen te voelen, maar ook te zien. Je borsten zijn groter, je hebt misschien wat meer pukkeltjes en je straalt, of je ziet er juist afgepeigerd uit. Allemaal dingen die heel normaal zijn als je zwanger bent. Probeer vooral te genieten, maar luister ook naar je lichaam. De signalen die je merkt en ziet moet je niet verwaarlozen. Neem je rust en verwen jezelf.

Ga eens een keertje naar de schoonheidsspecialiste of vraag je partner om een lekkere massage. Je hebt het verdiend! Door vanaf het begin van de zwangerschap je lichaam goed te verzorgen voorkom je restverschijn- selen van de zwangerschap, die je de rest van je leven met je meedraagt.