Zwanger Week 7

Zwanger Week 7

Ook al ben je nog maar zeven weken zwanger, je baby groeit al enorm. Daar waar hij een paar weken geleden nog het uiterlijk van een kikkervisje had, krijgt hij nu al bovenlipjes! Zijn hele gezichtje begint zich af te tekenen. De komende tijd zal dat steeds verfijnder worden. Ook in het hoofdje is al een hoop ontwikkeld. Het gehoororgaan is in de basis al aangelegd.

Horen kan hij nog niet. Dat duurt nog dertien weken. Zijn hartje heeft nu vier hartkamers, net als wij en kan het bloed al rondpompen. Je merkt het: je buikbaby begint al echt op een mensje te lijken. Hij is zelfs al zo sterk dat hij deze week voor de eerste keer op eigen krachten kan bewegen! Jammer genoeg merk je dat nog niet.

Hij heeft nog zoveel ruimte dat je dat nog niet kunt voelen. De bobbeltjes die je baby aan zijn lijfje had zijn nu uitgegroeid tot armpjes en beentjes. Sterker nog, aan die armpjes zitten al handjes met vingertjes, en aan de beentjes al voetjes en teentjes! Je baby is, hoe krachtig hij ook is, nu nog maar 1,5 centimeter groot.

Wist je dat je in Hét Zwangerschapshandboek alle informatie terugvindt over de conceptie, de zwangerschap zelf en de bevalling? Zo kun je goed geïnformeerd de juiste keuzes maken voor jou en je kleintje!

Ruimte maken!

Ook al is je buikbaby nog niet zo groot, je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc gaat of denkt dat je naar de wc moet. Dat komt doordat de baarmoeder op je blaas drukt. Deze geeft het signaal af dat je naar het toilet moet. Je buik en alles wat erin zit moet zich opnieuw aan- passen en alles verschuift een beetje. Ruimte maken voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je kunt het wel merken.