Zwanger Week 28

Zwanger Week 28

Je buikbaby heeft nu al goede overlevingskansen mocht hij nu geboren worden. Natuurlijk kan hij, als hij nu geboren wordt, alleen overleven met de hulp van de medische zorg. Je buikbaby is nu 35 centimeter lang en hij weegt 900 gram.

Vaker op controle

Het einde van de zwanger- schap, en dus het begin van de babytijd, komt steeds dichterbij! De verloskundige zal je dan ook vaker willen zien om je lichaam en de groei van je buikbaby nog beter te kunnen begeleiden en controleren. Ze zal je waarschijnlijk eens in de drie weken willen zien.

Maak er nu ook een ge- woonte van om eens per week vette vis te eten. Het gaat dan natuurlijk om de vis die van nature vet is, niet om het vet dat jij over de vis gooit! Voorbeelden van vette vis zijn: makreel, aal, haring, sardien en zeeduivel. In deze vissoorten zit cervon- zuur. Dit is goed voor de ontwikkeling van de herse- nen van je buikbaby.

De hersenen groeien nu name- lijk enorm. Sterker nog, de hersenen ontwikkelen zich nooit meer zo sterk in een mensenleven als in de laatste maanden voor de geboorte en de eerste maanden daarna. Een extra bijkomend voordeel van deze vis is dat ze erg ijzerrijk is en dus helpt bloed- armoede te voorkomen.

Lees meer over vis eten tijdens de zwangerschap.