Zwanger Week 19

Zwanger Week 19

Als je nu in de buik kon kijken zou je zien dat het huidje van je baby er heel erg rimpelig uitziet. Dit komt doordat er nog geen onderhuids bindweefsel is gevormd. Deze zorgt namelijk voor een mooie en strakke huid. Vanaf nu begint je baby dat onderhuids bindweefsel aan te maken. Hij krijgt ook steeds meer haar op zijn hoofdje en is nu al 22 centimeter lang en weegt 240 gram.

Doen!

De helft van de zwangerschap zit er alweer bijna op. Reserveer een tafeltje in jullie favoriete restaurant om dat te vieren!

Maagzuur

Misschien heb je de laatste tijd gemerkt dat er af en toe wat maagzuur omhoog komt. Vervelend, maar onschade- lijk en heel normaal. Ook dit komt door de invloed die het hormoon progesteron op je lichaam heeft. Het heeft inmiddels ook je ingewanden wat weker gemaakt en dus ook de opening van de slokdarm naar de maag. Doordat de maagspier wat weker is geworden, kan het zuur makkelijker omhoog.

Je buikbaby is inmiddels zo groot dat hij op de maag drukt. Je kunt dit ongewenst omhoogkomen van het maagzuur verminderen door er voor te zorgen dat er altijd wat eten in de maag is. Als de maag leeg is heb je namelijk eerder last van opkomend maagzuur. Kies wel voor gezonde en vetloze tussendoortjes. Als je nu de rest van je zwangerschap je maag vult met vette dingen, heb je straks heel wat over- tollige kilo’s eraf te trainen! Wortels, komkommer en ander rauwkost zijn ideale snacks.