Zwanger Week 27

Zwanger Week 27

Je buikbaby hoort al een aantal weken geluiden die jij ook om je heen hoort. Hij leert nu steeds beter die geluiden waar te nemen. Hij heeft zelfs al een voorkeur voor bepaalde geluiden! Hij houdt van lagere geluiden omdat deze beter doorklinken in de buik. Bovendien heeft je buikbaby een voorkeur voor ritmische muziek. Dus geen House of Jumpstyle, maar klassiek! Er zijn zelfs wetenschappers die beweren dat baby’s ruimtelijk inzicht en intelligentie beter zijn als hij in de buik veel klassieke muziek gehoord heeft.

Vooral Mozart doet het goed. Eén ding is zeker: je baby geniet ervan en wordt rustig. Hij is inmiddels 34 centimeter lang en weegt 850 gram. Toch heeft hij nog genoeg ruimte om zich te draaien in jouw buik.

Mama Oei, ik groei!

Niet alleen je buikbaby gaat nu een groeispurt in, de weegschaal zal jou laten zien dat mama ook behoorlijk groeit! Gemiddeld komen vrouwen in de komende weken zelfs zo’n 400 gram per week aan. Dat is heel normaal en zelfs heel erg goed. Je maakt reserves aan voor je baby en maakt je lichaam geboorteklaar. Blijf wel goed op je eetpatroon letten.