Zwanger Week 21

Zwanger Week 21

Je buikbaby kan vanaf deze week horen! Natuurlijk hoort hij nog niet op dezelfde manier als wij dat doen, maar hij hoort vanaf nu de dagelijkse klanken steeds beter en hij went aan deze klanken! Hij luistert naar het kloppen van je hart, het ruisen van je bloed, het rommelen van je darmen en alle andere geluiden die je lichaam maakt. Doordat hij deze geluiden nog twintig weken hoort, geeft dit hem na de geboorte ook een geruststellend gevoel. Je baby geniet dan van deze geluiden als hij in een draagdoek ligt.

Ook herkent hij, als hij eenmaal geboren is, jouw stem, die van je partner en zijn eventuele broertjes of zusjes! Overrompel hem niet door nu naar een concert te gaan waar de muziek en de trillingen van de muziek te hard doordringen in je buik. Dat soort harde geluiden kun je vanaf nu beter vermijden. Je buikbaby weegt nu 380 gram en meet zo’n 26,5 centimeter!

Doen!

Praat eens tegen je buikbaby! Het voelt een beetje gek aan in het begin, maar als je veel tegen hem praat, stimuleer je de band tussen jou en je buikbaby. Hij leert je stem kennen en vindt hier troost in.

Rust

Je verloskundige vertelt het je, net als je moeder, ieder- een die je spreekt en boven- dien lees je het in ieder boek: als zwangere vrouw moet je het rustig aan doen. Ongetwijfeld heb je al honderd keer gedacht: makkelijk praten, maar in de praktijk is dat onmogelijk… werken, dagelijkse bezig- heden en misschien heb je al een kind rond lopen. Het is moeilijk om dit advies op te volgen. Toch is nu de tijd gekomen om er echt een oplossing voor te vinden. Stel prioriteiten en stel de dingen die niet echt moeten gebeuren even uit. Rust is niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor je buikbaby.