Zwanger Week 8

Zwanger Week 8

Deze week schenkt je baby extra aandacht aan het ontwikkelen van zijn botten. Hij had al een geraamte van heel flexibele botten, maar deze week beginnen de botten te verbenen. Dat wil zeggen, harder te worden en minder flexibel te zijn. Sommige botten verbenen niet. Dit is het kraakbeen. Dat blijft ons hele leven flexibel. Het verbeningsproces dat nu begint zal niet klaar zijn voor hij geboren wordt. Sterker nog, dit gaat het hele leven door. Onze botten worden steeds harder en minder flexibel. Hierdoor komt het ook dat oude mensen eerder botten breken.

Maar voor je baby in die fase zit, zijn we heel wat jaren verder! Het gezichtje van je buikbaby is nog steeds druk bezig zich te ontwikkelen. Hij heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden die open en dicht kunnen. Tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, maar hij ziet nog niets. Je buikbaby is nu 2,5 centimeter groot!

Wist je dat je in Hét Zwangerschapshandboek alle informatie terugvindt over de conceptie, de zwangerschap zelf en de bevalling? Zo kun je goed geïnformeerd de juiste keuzes maken voor jou en je kleintje!

Klaas Vaak

Misschien ben je vanaf dag één van de zwangerschap al moe, of misschien viel je tot nu toe in de categorie gelukkige vrouwen met een ‘boost’ aan energie. Toch is het heel normaal dat je juist nu extra moe bent. Vaak word je zelfs overvallen door de moeheid. Klaas Vaak brengt steeds vaker verrassingsbezoekjes op de meest onhandige tijden. Het is heel normaal dat je in deze fase van de zwanger- schap overdag even een hazenslaapje doet of gewoonweg even lekker op de bank kruipt zonder iets te doen. Juist door op tijd je rust te nemen voorkom je dat je overvallen wordt door de slaap.