Zwanger Week 30

Zwanger Week 30

Je buikbaby is nu 38 centimeter en weegt al 1300 gram. Hij doet van alles in de buik. Hij zuigt bijvoorbeeld op zijn duim! Bij sommige baby’s kun je zelfs het resultaat van dit zuigen zien als ze geboren worden. Deze baby’s hebben zo hard gezogen dat ze met een blaar op de duim op de wereld komen. Je buikbaby kan ook iets pakken! Dat doet hij wel onbewust. Hij speelt bijvoorbeeld met de navelstreng, pakt deze en draait hem rond.

Doen!

Over zeven weken kan het al zover zijn! Het is nu dus de hoogste tijd dat je je babyuitzet compleet gaat maken. Dat is natuurlijk alleen maar leuk!

Je voelt het aan je rug

Je begint nu echt te merken dat je een heleboel extra kilo’s meezeult. De meeste vrouwen hebben nu in meer of mindere mate last van de onderrug of het bekken. Bespreek dit altijd met je verloskundige. Zij kan kijken of de last die je ondervindt normaal is, of ze kan je tips geven die jou helpen. Je kunt ook een buikband kopen die de buik, rug en banden ondersteunt en daarmee een beetje ontziet. Soms kan een fysiothera- peut helpen met oefeningen en tips voor je houding.

Echte weeën heb je nog niet, gelukkig maar. Daar is het nu echt nog te vroeg voor. Toch begin je misschien wel te merken dat je buik af en toe heel hard aanvoelt en zich na.