Verzorging tijdens de zwangerschap

Met deze tips en weetjes zorg je ervoor dat je tijdens je zwangerschap nog mooier bent! Tijdens je zwangerschap mag je jezelf best wat extra verzorgen en verwennen.

Een paar basiselementen mogen echt niet ontbreken in je kast. Door deze truitjes steeds op te fleuren met een andere sjaal of een mooie broche, zie je er steeds weer anders uit. Zo’n truitje mag overigens best strak zitten! Je hebt tenslotte een prachtige buik. Als je wat netter gekleed wilt gaan doe je een colbertje over dit truitje. Wil je wat sportievers, dan kies je voor een spijkerjasje. De casual look creëer je door een wikkeltop over het basistruitje te doen. Drie andere looks met één truitje.

Waar leg je het accent?

Iedere vrouw heeft wel iets dat haar niet bevalt aan haar lichaam. Onderwerp je lichaam daarom eens aan een grondige inspectie. Wat zijn de gedeeltes waar je trots op bent? En wat de gedeeltes waar je juist niet trots op bent? Eigenlijk is de truc heel simpel. De goede gedeeltes accentueer je, de minder mooie gedeeltes camoufleer je. Als je bijvoorbeeld vindt dat je billen te dik zijn leg je het accent op de bovenkant van je buik. Dat doe je door te kiezen voor een top waarbij de accenten aan de bovenkant van de buik liggen. Of door een bolero te dragen op een strakke top. Je kunt het accent ook helemaal naar boven verplaatsen door te kiezen voor een opvallend decolleté. Korte wikkelvestjes doen ook wonderen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Basisregels

  • Verticale strepen maken lang, horizontale strepen maken juist breed (wel leuk voor je buik!).
  • Witte kleding maakt ‘vol’, zwart kleed af.
  • Buikbanden leggen het accent op je buik.
  • Kies voor een paar goede broeken die je na de bevalling ook nog kunt dragen. Het zal echt nog een paar weken duren voor je je eigen kleding weer aankunt.

Stralende lach

Verzorg je tanden en het tandvlees extra goed tijdens de zwangerschap. De doorbloeding is namelijk veel beter als je zwanger bent wat resulteert in kwetsbaarder tandvlees en een grotere kans op cariës (gaatjes). Poets goed en flos iedere dag.

Mooie huid

Misschien heb je het al gemerkt: je huid verandert als je zwanger bent. Bij de ene vrouw wordt de huid mooier, bij de ander juist niet. De manier waarop zich dat bij jou uit, heeft te maken met de hormonen en jouw reactie daarop. Een ding is zeker: de huid van de zwangere vrouw heeft behoefte aan extra verzorging. Net als bij het tandvlees is de doorbloeding in de huid van je gezicht ook beter dan normaal. Dat zorgt aan de ene kant voor een gezonde roze tint, aan de andere kant voor een kwetsbare huid. Was je gezicht alleen met water of gebruik een zeepvrije wasgel. Gebruik een goede dagcrème. Deze zorgt ervoor dat de huid niet de hele dag blootstaat aan UV-straling en legt een beschermlaagje op de huid.

Pas op met zon

Helemaal zijn de wetenschappers het er nog niet over eens: maar zonnen lijkt toch echt geen verstandig plan als je zwanger bent. Door de hoge concentratie aan UV-straling lijkt de kans op een zwangerschapsmasker groter.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*