Zwanger Week 34

Zwanger Week 34

Je buikbaby is nu 42,5 centimeter lang en weegt rond de 2200 gram. Hij gaat nu aan de echte eindspurt beginnen. De oogjes van je buikbaby functioneren nu erg goed. Hij kan het verschil tussen licht en donker goed onderscheiden.

Doen!

Hadden jullie al een geboortekaartje uitgezocht of ontworpen? Als je dat nog niet gedaan hebt, is het daar nu echt tijd voor. Een prima klusje als je verlof hebt is het schrijven van adressen op de enveloppen. Hoef je dat niet meer te doen als jullie baby er straks is.

Verlof!

Zwangerschapsverlof is geen luxe, het is een echte must en je hebt er recht op. Sommige vrouwen werken door tot week 36, maar hou er rekening mee dat werken nu echt zwaarder wordt. Letterlijk en figuurlijk. Als je nu met verlof gaat kun je je op de bevalling gaan voor- bereiden. Doe de laatste dingetjes die je nog wilde doen: koop de laatste spul- letjes voor je baby, maak de babykamer helemaal af en ga al die snoezige baby- kleertjes vast wassen.

Natuurlijk kruip je ook lekker op de bank met een boek en een kop thee. En als je er nog puf voor hebt kun je gaan shoppen of nog even samen uiteten of naar de film. Dit zijn niet de slechtste weken om verlof te hebben! Na de bevalling heb je na- tuurlijk ook nog recht op verlof, maar die staan hele- maal in het teken van je baby. Geniet er nu dus nog maar even van.