Zwanger Week 5

Zwanger Week 5

Als je in je buik zou kunnen kijken, zou je echt verbaasd staan over alles wat je zou zien! Niet alleen je baarmoeder is zich aan het ontwikkelen tot een veilige groeiplek, maar je buikbaby ontwikkelt zich in een razend tempo. In een paar weken is er een heuse transformatie gekomen van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes!

Vorige week leek je buikbaby nog meer op een kikkervisje. Nu zie je al bobbeltjes ontstaan daar waar de armen en benen zich gaan vormen. Je buikbaby is nu twee millimeter groot en dus met het blote oog te zien. Als je even in je buik zou kunnen kijken tenminste …

Wist je dat je in Hét Zwangerschapshandboek alle informatie terugvindt over jouw ovulatie, de conceptie, de zwangerschap zelf en de bevalling? Zo kun je goed geïnformeerd de juiste keuzes maken voor jou en je kleintje!

Wat kun je doen?

Als je acht à negen weken zwanger bent, ga je voor de eerste keer naar de verloskundige. Een leuk en spannend moment. De verloskundige is je steun en toeverlaat tijdens de zwangerschap. Het is dus erg belangrijk dat je het goed met haar, of hem, kunt vinden. Informeer nu alvast bij andere moeders over de verschillende verloskundigen in de buurt. Heb je een verloskundigenpraktijk gevonden waar je je goed bij voelt? Maak dan alvast een afspraak.

Je buik verandert en jij ook

Je weet pas een week zeker dat je zwanger bent. Toch hebben deze afgelopen zeven dagen vast en zeker een enorme verandering bij jou teweeggebracht. Je bent verantwoordelijk voor een leven dat bij jou in je buik groeit. Alsof jouw emotionele hergeboorte van vrouw tot moeder nog niet genoeg is om te verwerken, is je lichaam ook nog continu aan het veranderen. Wellicht krijg je steeds meer last van het HCG hormoon, dat verant- woordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes als misselijkheid en vermoeid- heid.

Misschien heb je iedereen al verteld dat je zwanger bent, of misschien heb je besloten dit nog even als intiem geheim voor je te houden tot de kans op een miskraam aanzienlijk kleiner is. Die keus is natuurlijk aan jou. Zolang je maar geniet van deze start van een prachtige periode in je leven, is alles goed.