Zwanger week 37, 38, 39, 40, 41…

Zwanger week 37, 38, 39, 40, 41…

Veel mensen vragen zich af waarom we bij de mentale ontwikkeling van baby’s uitgaan van de uitgerekende datum en niet van de datum waarop de baby geboren wordt. Dit is de reden: de hersenen groeien in een vaststaand tempo door. Of je baby nu geboren is, of in de buik zit. De hersens van een buikbaby die met 37 weken geboren wordt, zijn natuurlijk niet even ver als de hersens van een baby die met 42 weken geboren wordt. Je baby is met 40 weken zwangerschap ongeveer 50 centimeter lang en weegt zo’n 3500 gram.

Download alvast onze app zodat je compleet voorbereid bent op de mentale ontwikkelingssprongetjes van je baby! Inclusief handige tips, spelletjes en inzichten.

Wat kun je doen?

Wachten op de bevalling

Vanaf vandaag beginnen pas echt de spannende dagen. Je buikbaby is nu volgroeid en klaar om geboren te worden! In tegenstelling tot zijn mentale ontwikkeling, de sprongetjes, laat de beval- ling zich niet zo makkelijk voorspellen tot op de dag precies. Maar één ding is zeker: vanaf nu mag je thuis bevallen. Als je er voor gekozen hebt om in het ziekenhuis te bevallen, zal dat vanaf nu gewoon met je verloskundige gebeuren.

Het wachten begint… Doe het rustig aan, maar ga ook weer niet al te erg wachten tot het moment dat je kindje met de eerste krachtige wee laat merken dat hij naar bui- ten wil komen. Het kan nu gebeuren, maar ook nog vijf weken duren. Maar 4% van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren.