Zwangerschapskleding

Als je denkt dat je er tijdens je zwangerschap niet mooi uit kunt zien, heb je het helemaal mis. De tijd van omajurken en hobbezakken is namelijk voorbij. Juist tijdens je zwangerschap kun je er heel mooi uit zien in de leukste jurkjes en topjes die je zwangere buik accentueren.

Investeer in zwangerschapskleding en jij bent 9 maanden stralend zwanger!

Wanneer je zwangerschapskleding nodig hebt, is moeilijk te zeggen. Bij de ene vrouw zitten broeken en rokken met 8 weken al niet prettig meer, terwijl de ander met 20 weken haar gewone kleren nog aankan. De meeste vrouwen stappen in de derde of vierde maand toch echt over naar positiekleding. Het is onzin om geen geld te willen besteden aan zwangerschapskleding omdat het maar voor tijdelijk is. Een zwangerschap is een bijzondere periode waarin je er juist mooi uit wilt zien. Bovendien vergt een zwangerschap het nodige van je, alle reden dus om goed voor jezelf te zorgen!

Elastiekje

Zit jij tussen het servet en het tafellaken? Zitten je broeken nét iets te strak (vooral aan het eind van de dag), maar voor een zwangerschapsbroek is het nog te vroeg? Je kunt je spijkerbroek wat wijder maken door een (haar)elastiekje in je knoopsgat te doen. Het elastiekje wikkel je dan om de knoop et voilà, jij draagt die broek weer een weekje langer.

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Basiskledingstukken

Investeer in een aantal basiskledingstukken. Koop een spijkerbroek, zwarte broek en spijkerrokje. Veel zwangere vrouwen vinden jurkjes prettig zitten en hierin komt je bolle buik helemaal tot zijn recht. Er zijn basisshirtjes in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar. Sommige shirts hebben een overslag en worden ook wel ‘voedingsshirt’ of ‘voedingstop’ genoemd. Deze kun je na je bevalling ook nog dragen als je je baby borstvoeding geeft. Je hebt er dus extra lang plezier van!

Bh

Gedurende de hele zwangerschap kunnen je borsten blijven groeien doordat ze zich klaarmaken voor de borstvoeding. Het is natuurlijk zonde om iedere maand een grotere bh te kopen. Kies daarom voor een zwangerschaps- of meegroeibh. Zwangerschapsbh’s geven bovendien extra ondersteuning die je borsten nu echt nodig hebben.

Na de bevalling

Natuurlijk wil je na de bevalling zo snel mogelijk weer je oude kleren aan. Je zult niet de eerste vrouw zijn die zichzelf een week na de bevalling in haar oude spijkerbroek hijst om tot de conclusie te komen dat deze echt nog niet past. De eerste periode na de bevalling kun je nog prima je zwangerschapskleding dragen. En heus, er komt echt weer een tijd dat je moeiteloos in je oude spijkerbroek glijdt, tot die tijd draag je gewoon je zwangerschapskleding.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*