Zon, zee, strand met baby of peuter

Een dagje naar het strand. Je baby of peuter vindt het heerlijk om eens zonder al die kleertjes aan lekker de wereld te ontdekken.

Pas wel op met de zon voor je baby of peuter!

Een stranddag wordt een succes voor je baby of peuter als je met de volgende dingen rekening houdt.

Zon of schaduw?

Echte zonaanbidders verafschuwen de schaduw. Toch is het echt beter om zoveel mogelijk de directe zonnestralen te vermijden. Zeker voor je baby. De zon geeft namelijk te felle straling af, en daar kan hij nog niet goed tegen. Plaats een parasol boven zijn speelplek. Zo zorg je ervoor dat hij al een groot gedeelte van de tijd in de schaduw zit. Als je langs de waterkant gaat lopen zet je hem een petje op. Op die manier is zijn hoofdje in ieder geval uit de zon.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Smeren!

Smeer je uk regelmatig in met een hoge factor zonnebrandcrème. Tegenwoordig kun je deze kopen in leuke kleurtjes. Vooral dreumesen en peuters zijn hier dol op. Zorg ervoor dat je geen zand meer op je handen hebt en hij geen zand op zijn lijfje heeft voordat je hem insmeert. Doe je dat niet, dan lijkt het insmeren meer op en hardhandige peeling, en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Viva de indianen-look

Pak een oud T-shirt en knip de mouwen en het buikgedeelte in stroken. Dit indianen-look T-shirt trek je je kleintje aan als de zon fel is. Doordat er stroken inzitten wordt het niet te warm, maar het vermindert wel de directe zonnestralen op zijn huidje.

Zand in de oogjes

Heeft je peuter met zijn knuistjes vol zand door zijn ogen gewreven en zit er nu zand in zijn oogjes? Meestal tranen die zandkorreltjes vanzelf weg. Gebeurt dat niet, trek dan het onderste ooglid wat naar beneden en laat er wat gekookt, afgekoeld water langs lopen in de richting van de neus.

Zonnebril

Kies voor een goede en beschermende zonnebril. Die roze met een prinses erop spreekt je uk misschien meer aan, maar biedt geen bescherming. Probeer je kindje te laten wennen aan een zonnebril. Soms weigeren ze echter, en dan heeft forceren ook geen zin. Je kunt de bril wel regelmatig aanbieden.

Mini-tentjes

Speciaal voor de allerkleinsten bestaan er Travel-cots. Dit zijn en soort mini-tentjes waar je baby in de schaduw kan liggen en geen last heeft van muggen. Je kunt ze makkelijk meenemen naar het strand of naar het zwembad.

Veel plezier met de zon, zee, stranddag met je baby of peuter!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*