Zo vervoer je je kind veilig op de fiets

Je beschermt je kind tegen elk mogelijk gevaar, dat zit nu eenmaal in onze ouderlijke natuur. Je wilt er alles voor doen om die veiligheid ook in het verkeer te garanderen. Maar hoe zorg je ervoor dat je kind op een verantwoorde manier meereist op de fiets? In dit artikel zullen we je onzekerheid weg proberen te nemen en deze vraag zo helder mogelijk beantwoorden.

Leeftijd en zitjes

Allereerst is de leeftijd van je kleine spruit van belang. Baby’s kun je niet veilig vervoeren in een kinderzitje, want daar moeten ze zelfstandig voor kunnen zitten. Kinderen die al wel zo ver zijn, kunnen zowel in een voor- als achterzitje worden vervoerd. Het voordeel van een voorzitje is dat je gezellig met je kind kan praten en het heel intiem voelt. Maar als het kind zwaarder wordt is het toch beter voor het achterzitje te kiezen (tot 22kilo). Niet alleen voor de veiligheid van het kind, maar net zo goed om mama en papa te beschermen. Voor het kind zelf weg kan racen op een van de kinderfietsen van Fietsenopfietsen.nl is dit de allerbeste keuze.

De bakfiets

Maar er zijn meer opties! De allerkleinsten kun je ook vervoeren in een bakfiets of fietskar, die je achter sterke, goedkope fietsen prima kunt bevestigen. Dat is handig, gezellig, maar boven alles praktisch. Als je een baby op deze manier wilt meenemen, is het aan te raden de baby in een autostoeltje te zetten, of in een zogenaamde ‘babyschelp’. Kinderen meenemen in een bakfiets of fietskar is veilig, want je kunt je kinderen voor je zien zitten en ze zo goed in de gaten houden. De bakfiets ligt stabiel op de weg, en als je een driewielbakfiets koopt zal die zelfs nog meer stevigheid bieden. We wensen jullie veel onbekommerd fietsplezier!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*