Winkel van vaardigheden

Een winkel is een uitstalling van een grote hoeveelheid vaardigheden die voortvloeien uit hetzelfde waarnemingsvermogen. Pas als je baby dat waarnemingsvermogen ter beschikking krijgt, kan hij in die winkel gaan ‘winkelen’. En winkelen betekent dat hij moet gaan kiezen.

Om te beginnen kiest hij slechts één of enkele vaardigheden. Hij kiest díe vaardigheden die hem het beste liggen, want alle begin is moeilijk! De voor hem oninteressante vaardigheden kan hij maanden laten liggen. Iedere baby is uniek in zijn keuze.

Als je wilt weten wat de speciale talenten van jouw baby zijn, doe dan het volgende:

  • Vul bij iedere winkel in het boek Oei, ik groei! in wat jouw baby als eerste uit de schappen haalt. Je begint als de winkel geopend wordt en je eindigt als de volgende sprong begint (dus als hij weer lastiger wordt).
  • Als je daarmee bij 5 weken begint en dat elke winkel herhaalt, merk je al gauw wat zijn sterkste kant is. Is hij een echte kijker, dan leert hij door anderen te observeren die iets interessants doen.
  • Is hij een echte doener, dan stort hij zich met zijn hele lichaam op iets dat hij wil leren.
  • Houdt hij van praten, dan kiest hij vaardigheden op vocaal gebied. Is hij vooral sociaal ingesteld, dan leert hij door met anderen om te gaan. Dan wil hij steeds bij hen zijn.
  • En ga zo maar door.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*