Wanneer krijgt je baby zijn eerste tandjes?

Gemiddeld krijgen baby’s met zes maanden hun eerste tandje. Meestal is dat een voortand in het ondergebit. Zes maanden is een gemiddelde. Het kan dus ook dat jouw baby met vier maanden al zijn eerste tandje krijgt of dat je baby op zijn eerste verjaardag nog steeds geen tandjes heeft.

Is jouw baby ´laat´ met het krijgen van tanden, maak je dan geen zorgen. Er is niets aan te doen. Vroeg of laat breekt de eerste tand van je baby vanzelf door. Je kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een (kinder)tandarts als je je zorgen maakt.

Heel soms wordt een baby geboren met een tand, dat is een ‘geboortetand’. Dit is een echt melktandje. Heeft jouw baby een geboortetand en heb je er vragen over, neem dan contact op met een kindertandarts.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Baby’s kunnen nogal last hebben van tanden die doorkomen. Ze kwijlen, hebben rode wangen en verhoging of koorts. Hierdoor kunnen baby’s jengelig en hangerig worden.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*