Waarschijnlijk allergisch voor koemelk

“Mijn dochtertje van 2 weken is waarschijnlijk allergisch voor koemelk, maar heeft ook heel erg veel last van krampjes. Dit laatste komt waarschijnlijk door een darmprolaps. Hiervoor hebben we een afspraak staan in het ziekenhuis, maar ik vraag me af wat ik op dit moment het beste voor voeding kan geven. Hypo allergeen of omneo? Ze huilt de hele dag door, ik heb alles al geprobeerd voor mijn gevoel. Massages, olie, anders vasthouden, kloppen, schommelen, met de beentjes “fietsen” zachtjes op haar buikje trommelen… Niets helpt. Naast de kramp en allergie spuugt ze erg veel, als ze spuugt is ook alles er meteen weer uit. We geven johannesbrood pitmeel door de voeding, hiermee spuugt ze minder vaak, maar als ze spuugt is het ook meteen weer de hele voeding. Wat adviseert u?”

– Mylène

Antwoord van expert jeugdarts Myrte Salari:

De klachten die je beschrijft (huilen, krampen en spugen) kunnen heel goed passen bij een koemelkallergie. Wanneer je denkt dat je kindje allergisch is voor koemelk is het goed te overleggen met het consultatiebureau . Zij kunnen helpen met het stellen van de juiste diagnose en kunnen een bij jouw kind passend voedingsadvies geven. Voor meer informatie over de mogelijke darmprolaps is de kinderarts de aangewezen persoon.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Lees hier meer over koemelkallergie

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*