Even voorstellen: Anouk Hamer

Gastblogger: Anouk Hamer

Het is ergens rond 01.30 uur (ja je leest het goed..) als ik een oproep zie op Instagram. Oei, ik groei! is opzoek naar moeders die zouden willen bloggen over ‘De Sprongetjes’. Met mijn 10 dagen oude dochtertje op mijn arm, trek ik de stoute schoenen aan en stuur een berichtje. 

Hoewel ik alles behalve een fanatieke ‘instagrammer’ ben, ben ik wel een fanatieke schrijver. Het lijkt mij leuk om in makkelijk leesbare blogs, met humor, een stukje zelfspot en sarcasme jullie  mee te nemen in mijn (komende) wereld van de sprongetjes en in mijn gezinsleven. Blogs waarin  ouders zich waarschijnlijk kunnen herkennen, blogs die vooral eerlijk zijn, geen filter, gewoon zoals  het is. Met nog een paar dagen te gaan tot de eerste sprong, lijkt het mij leuk om mezelf alvast voor te stellen. 

Ik ben Anouk, getrouwd, bijna 32 (help) en trotse moeder van twee kinderen. Sinds 2,5 jaar  beoefen ik met heel veel plezier, trots en passie het mooiste vak ter wereld; Trouwambtenaar. Keer op keer weer genieten van al die verschillende mensen die je mag leren kennen, alle mooie  verhalen die je mag bundelen tot 1 verhaal en hoe je een heel belangrijk onderdeel mag zijn van  de start van de rest van hun leven samen. Een enorme eer om dit te mogen doen. Hiermee komt  ook mijn passie voor schrijven goed van pas. Mijn blogs zullen een eerlijke inkijk zijn in ons gezinsleven, met in de eerste instantie de focus op  de sprongetjes van onze dochter. Mijn gezin bestaat uit mijn man, onze hond en onze twee kinderen. 

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Mijn zoontje Vince

Vince is van november 2019, ruim 3 dus. Een echte peuter puber met zijn nodige streken. Ik hou er wel van en kan er vaak enorm om lachen, maar soms kan ik hem ook gerust achter het behang plakken. Een heel sociaal mannetje, vrolijk en – zoals zelfs zijn juffen op de peuterspeelzaal hem omschrijven – een echte levensgenieter. En hoewel hij naar de buitenwereld een hele trotse broer is, roept hij binnen de muren vooral dat zijn zusje stinkt. Als ze huilt probeert hij altijd te helpen door driftig met een speen te zwaaien en, als ik niet oplet, vult hij rustig een fles met melk. Uiteraard kadert hij ook duidelijk zijn grenzen af en wordt haar dagelijks duidelijk gemaakt wat er in huis allemaal van hem is. Met name dat het zíjn opa, zíjn oma, zíjn iPad, enzovoort zijn. De ouders met meerdere kinderen zullen dit vast enorm herkennen.  

Mijn dochtertje Sofie

Onze dochter heet Sofie, geboren in januari van dit jaar, dus daar valt nog weinig over te vertellen. Behalve dat ze natuurlijk de aller mooiste, liefste, leukste en knapste baby van de wereld  is 😉  

Wel een dame met heel veel pit en die zich duidelijk laat gelden. Sinds het begin laat ze zich niks  vertellen. Zo ben ik met een geplande keizersnee bevallen, nadat mijn bevalling van Vince op een spoed keizersnee was uitgedraaid had ik nu weinig keuze. De kinderarts zei, nadat ze al gillend op  de wereld kwam, dat we het met haar nog te stellen gaan krijgen.  

Nu moet ik toegeven, als ze op haar moeder lijkt… dan hou ik inderdaad mijn hart vast.. De eerste weken zijn behoorlijk pittig geweest met haar, maar inmiddels gaat het hartstikke goed. Ze groeit als kool en er zit een aardig ritme in.  

De eerste sprongen blog

Nu we aan de vooravond staan van haar eerste sprongetje, hoop ik dat ze dit de komende weken  doorzet, maar dat gaan we vanzelf mee maken. In mijn volgende blog zal ik jullie een uitgebreid verslag doen van het verloop van het eerste  sprongetje.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*