Voorkom de twee-ik-zeg-nee fase

Als je geen zin hebt in een flink drammende peuter van twee jaar, die zeurt om alles, dan doe je er verstandig aan om niet te wachten tot je dreumes van een jaar gaat drammen. Maar te vroeg regels leren werkt ook alleen maar averechts. In Oei, ik groei! lees je precies, sprong voor sprong, aan welke regels je peuter toe is en hoe je die regels het beste kunt handhaven. Want opvoeden en regels zijn geen strafmaatregelen, want je dreumes hunkert juist naar regels! Jij bent er om van hem een lief en sociaal mens te maken. Want die mensen liggen nou eenmaal veel beter in de groep, en acceptatie door de groep maakt gelukkig!

Wist je dat…

  • … je al uit kunt leggen wat ‘ruw doen’ en ‘voorzichtig doen’ is en dat je dat bij je baby kunt eisen vanaf 8 maanden?
  • Dat je echt regels moet gaan stellen bij 15 maanden?
  • Dat het echte opvoeden met 15 maanden begint?
  • Dat een baby onder de 15 maanden niet verwend kan worden, maar dat een baby boven de 15 maanden enorm verwend kan worden?
  • Je dreumes met 15 maanden precies weet waar jouw zwakke plek op dat moment zit en precies weet hoe hij daar gebruik van kan maken?

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*