Voedselallergie bij kinderen

Voedselallergie kan op elke leeftijd beginnen, maar komt vaker voor bij kleine kinderen.

De reden dat voedselallergie bij kinderen vaker voorkomt is waarschijnlijk doordat bij de geboorte het maag/darmkanaal en het afweersysteem nog niet optimaal ontwikkeld zijn. In dit artikel lees je over voedselallergie bij kinderen.

Doordat bij de geboorte het maag/darmkanaal en het afweersysteem nog niet optimaal zijn ontwikkeld, kan het zijn dat de voeding niet goed verteerd wordt en komen er vaker geheel of gedeeltelijk intacte eiwitten in de darm. De darmwand is nog niet goed ontwikkeld en laat deze te grote eiwitten passeren. Die komen dan uiteindelijk in het bloed terecht, waarna er een allergische reactie optreedt.

Veel kinderen groeien uiteindelijk over hun voedselallergie heen als ze 4 of 5 jaar oud zijn. Een koemelkallergie is bij de meeste kinderen over als ze 2 of 3 zijn.
Een allergie voor pinda’s en noten is vaak levenslang.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Als een kind eenmaal een koemelkallergie of een ander soort voedselallergie gehad, dan is dit vaak een teken dat het kind aanleg heeft voor allergieën. De kans bestaat dat je kind later last krijgt van hooikoorts of gevoelig wordt voor huisdieren en of huismijt. Ook kan je later weer last krijgen van een voedselallergie.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*