Verzorging van de geslachtsdelen van je baby

In dit artikel lees je over de verzorging van de geslachtsdelen van je baby. Ook vind je tips voor de verzorging van het piemeltje of de vagina van je baby.

Bij de geboorte zijn de schaamlippen van meisjes en de balletjes van jongetjes vaak wat gezwollen. Dat komt omdat er vlak voor de geboorte nog hormonen worden afgegeven door de placenta. Ook hebben zowel jongetjes als meisjes vaak een beetje gezwollen borstjes, waar soms wat vocht uit komt. Meisjes kunnen ook wat vaginale afscheiding hebben. Al deze dingen zijn normaal en kunnen geen kwaad. Na een paar dagen is het over.

Het piemeltje en de vagina maak je alleen aan de buitenkant schoon. De voorhuid bij jongetjes zit nog vast en hoeft dus niet teruggetrokken te worden. Bij meisjes hoef je in principe de binnenkant van de schaamlippen niet schoon te maken. Behalve natuurlijk als er poep in zit. Veeg bij meisjes altijd van voren naar achteren zodat er geen bacteriën van de ontlasting in de vagina kunnen komen. Als de schaamlippen wat rood zijn, smeer er dan een beetje zalf of vaseline op. Hopelijk heb je wat aan deze tips over de verzorging van de geslachtsdelen van je baby.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*