Verwaarlozing en mishandeling van baby

Ouders, die zelf een moeilijke jeugd en een slechte relatie met hun eigen ouder(s) gehad hebben en die lichamelijk en/of emotioneel verwaarloosd en/of mishandeld zijn, lopen een grotere kans om later zelf hun eigen kind ook weer te gaan verwaarlozen of mishandelen. Dit heet de ‘intergeneratie cyclus’: verwaarlozing en mishandeling door de verwaarloosde of mishandelde.

Intergeneratie verwaarlozing of mishandeling

Het probleem van intergeneratie verwaarlozing of mishandeling van een baby is groter dan je misschien denkt en komt in de een of andere vorm in alle lagen van de bevolking voor (zowel de mishandeling als verwaarlozing van een baby). Volgens recente schattingen zijn er jaarlijks meer dan 100.000 kinderen in Nederland slachtoffer van verwaarlozing of mishandeling. Nog niet de helft daarvan wordt aangemeld bij de landelijk verspreide Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK’s). Als je hulp wilt hebben bij het opvoeden, dan is er onder andere het Ouder Kind Centrum of het Centrum voor Jeugd en Gezin. Uiterlijk 2011 zou iedere gemeente een inlooppunt in de buurt moeten hebben.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*