Verschillen tussen jongens en meisjes

Sinds de emancipatie zijn vrouwen en mannen gelijkwaardig. Maar dat wil niet zeggen dat we hetzelfde zijn! In dit artikel lees je over de verschillen tussen jongens en meisjes.

Al vanaf de conceptie zijn er verschillen tussen jongens en meisjes.

  • Meisjes zijn duurder

Al in de wieg hebben mini-meisjes een grotere garderobe dan kleine jongetjes. En dat blijft zo tot beide volwassen zijn. Maar met het klimmen der jaren wordt de man ijdeler. Of krijgt hij dan pas oog voor de realiteit? Hoe het ook zij, de ouder wordende man vindt steeds vaker dat hij meer kleding en versierselen nodig heeft. En dat blijft hij vinden tot hij zo’n vijfenzeventig is. Dan is het verschil weg. De man heeft op deze leeftijd evenveel kledingstukken als de vrouw. En dat blijft zo.

  • Meisjes lopen eerder

De motorische ontwikkeling van meisjes gaat sneller. Zij beginnen te lopen rond de leeftijd van elf, twaalf maanden. Jongetjes doen dat rond de leeftijd van twaalf tot veertien maanden.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu
  • Kleur bekennen

Uit onderzoek blijkt dat de meeste kleine meisjes al heel snel een grote voorkeur krijgen voor de kleur ‘roze’. Hoe rozer hoe beter. De meeste kleine jongetjes daarentegen vallen op ‘groen’. En dit blijft zo voor jaren! De voorkeuren blijken overigens het sterkst bij sociaal ingestelde dreumesen en peuters.

  • Gehoorzaamheid of assertiviteit

In alle culturen die bestudeerd zijn worden meisjes meer opgevoed tot gehoorzaamheid en jongens meer tot ‘voor zichzelf opkomen’. Het enige verschil is dat de ene cultuur dat extremer doet dan de andere.

  • Meisjes presteren beter op school

Meisjes kunnen beter leren dan jongens. Volgens de psychologe Bianca Zazzo komt dat omdat hun concentratievermogen groter is. Het resultaat is dat jongens op de basisschool vaker een klas over moeten doen dan meisjes. Voor iedere 100 jongens die zonder te blijven zitten de basisschool doorlopen zijn er 126 meisjes die hetzelfde doen!

  • Meisjes praten eerder

Jongetjes beginnen later interesse te krijgen in praten dan meisjes. Ze houden zich liever met andere zaken bezig.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*