Veiligheid en speelgoed

Speelgoed dat je in de winkel koopt is gekeurd op veiligheid. Huis-, tuin- en keukenartikelen die je kind pakt om ermee te spelen, zijn dat niet. Hou daarom goed in de gaten wat je kind in handen krijgt. In dit artikel lees je over veiligheid en speelgoed.

Let op giftige materialen waarop hij kan sabbelen. Let op afbrekende stukjes en loszittende kleine dingen die in mond, neus en oren kunnen verdwijnen. En let op scherpe randen waar hij zich aan kan snijden. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Toezicht houden

Een speeltje kan voldoen aan alle veiligheidseisen. Toch moet je als ouder op blijven letten. Een driewielertje bijvoorbeeld kan voldoen aan alle veiligheidseisen. Het kind kan er stabiel op zitten. En het kan niet met zijn voetje of handje klem komen te zitten. Maar wanneer je spruit met dat fietsje een helling af racet of ermee tussen het verkeer manoeuvreert, kan er toch een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Het speelgoed kun je dan de schuld niet geven!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Ongelukken

Vooral kinderen van 0 tot 4 krijgen ongelukken met speelgoed. De Stichting Consument en Veiligheid laat zien dat in Nederland jaarlijks zo’n 12.000 ongelukken met speelgoed worden geregistreerd. 5.500 Kinderen worden behandeld op de EHBO-afdelingen van ziekenhuizen.

Bromtol

Let op! Als je kind een draaiende bromtol voorzichtig probeert te stoppen kan het zijn handjes verbranden door de grote snelheid waarmee de tol draait.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*