Deuren beveiligen voor je kind

Baby’s kunnen nog niet bij de klink en pakken de deur vaak aan de zijkant vast. Voorkom ongelukken en koop deurbeveiligers. In dit artikel lees je hoe je voor je kind deuren kunt beveiligen.

Bij de doe-het-zelfzaak en babyspeciaalzaak kun je goede deurbeveiligers kopen. Er bestaan verschillende types. Het ene zorgt ervoor dat de deur nooit helemaal dicht kan (behalve door jou natuurlijk), het andere zorgt ervoor dat de deur helemaal niet kan bewegen, weer een ander beschermt juist de kant die tussen de deur en de sponning is, want dat kiertje is voor onze vingers veel te groot, maar voor kindervingertjes ruim genoeg om ze ertussen te steken. Laat je goed adviseren en lees de verpakking goed voor je een bepaald type aanschaft.

Tijdelijke beveiliging

Wellicht kun je niet al je deuren thuis beveiligen, en je kunt sowieso niet alle deuren waar je kindje bij in de buurt is beveiligen (bijvoorbeeld in een vakantiehuisje). Een tijdelijk alternatief is om een dikke handdoek op te rollen en deze om de klink heen te binden. De deur kan op die manier nooit helemaal dichtvallen. Je kunt bij grotere kinderen die zelf de klink kunnen bedienen de klink een kwartslag draaien waardoor ze er niet meer bij kunnen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Wat te doen als er toch een vinger tussen de deur komt?

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*