Veilig met je kind op de fiets

Er is niets zo fijn als een fietstochtje met je kind. Wij zetten de meest gestelde fietsvragen en antwoorden voor je op een rijtje. Want je kunt pas echt van een fietstocht genieten als je veilig met je kind op de fiets zit!

Hoe oud moet je kind zijn om voor op de fiets te kunnen?

Wanneer je baby zelfstandig kan zitten kan je je kindje vervoeren in een fietsstoeltje bevestigd aan het stuur van de fiets. Meestal is hij dan zo’n zes tot negen maanden oud. Voor de jongere baby bestaan er adapters waarmee je de autostoel groep 0+ kunt bevestigen op de bagagedrager. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een bakfiets aan te schaffen.

Wat doe je als je kind in slaap valt op de fiets?

Stoppen of je kind wakker houden. Ook al is de verleiding erg groot om nog een klein stukje naar huis door te fietsen, dit is niet verstandig. Het nekje van je kleine ‘bengelt’ met het zware hoofd op en neer wanneer hij slaapt en dit is niet goed voor de nekspieren.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Hoe voorkom je voetjes tussen de spaken?

Als je een goed zitje gebruikt achterop de fiets, de gordels goed bevestigd en jasbeschermers gebruikt, kan er weinig mis gaan. Het probleem zit hem dan ook vaak in het niet goed bevestigen van de riemen, het stoeltje of de jasbeschermers. Controleer dus regelmatig of het stoeltje nog goed vast zit, doe de riemen altijd om en vervang je jasbeschermers meteen wanneer deze stuk zijn (dus ook bij een scheur!).

Kan je je baby in een draagdoek of draagzak vervoeren op de fiets?

Nee. Dit is echt levensgevaarlijk. Je kind in een draagdoek of draagzak vervoeren op de fiets is niet veilig.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*