Veggiemama en je kind vegetarisch op voeden

Elk kind begint als vegetariër. De eerste maanden mag het kind namelijk nog helemaal geen vlees. Ook daarna is vegetarisch eten een gezonde keus voor je kind. Een gevarieerd vegetarisch voedingspatroon geeft je kind alles wat hij of zij nodig heeft. Daarnaast verkleint het de kans op welvaartsziektes en als minder mensen vlees eten, neemt de kans op ziektes als de vogelgriep en Q-koorts af.

Als veggiemama geef je jouw kind de keuze

Door je kind vegetarisch op te voeden laat je het zelf de keuze om al dan niet vlees te eten. Je zorgt er voor dat hij of zij niet leert dat het normaal is vlees te eten en het zal dus als het later wel vlees wil eten een meer bewuste afweging maken. Natuurlijk kan het voorkomen dat een kind op latere leeftijd vlees gaat proberen, terwijl jij dat liever niet hebt. Bedenk dan wel dat verbieden het vlees slechts interessanter en lekkerder maakt (een verboden vrucht) en dat je kind uiteindelijk zelf moet kiezen of het altijd, soms of bijna nooit vegetarisch eet.

“Sinds een aantal jaar eet ik vegetarisch. Ik zei altijd: “de mens is een alleseter, dus vlees eten zit in onze natuur”. Dit vind ik nog steeds. Er zijn nu echter zo veel mensen die allemaal dagelijks hun lap vlees willen, dat de dieren er met hun leven voor betalen en zelfs dat leven is ellendig! In megastallen worden ze als voorwerpen behandeld. Daar wil ik niet meer aan meewerken. De kinderen aten bij hun vader wel vlees. Tot mijn dochter op een dag thuiskwam: “Mam, ik ben vanaf nu ook vegetarier!” Tijdens biologie bekeken ze een YouTube filmpje over de bio-industrie. We hebben dat filmpje gezamelijk bekeken. Het maakte veel indruk en ze snappen nu waarom we vegetarisch eten.”
Moeder van Jade & Savanna Hagen (17), Denzel (14) en Levi (12)

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Bron: Veggiemama.nl

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*