Vegetarisch eten voor peuter en kleuter

Wanneer een kind voldoende groeit en in gewicht toeneemt volgens de referentie groeicurven van de WHO, weet je dat zijn voedselinname goed is. Per kind verschilt dat enorm. En o zo vaak lijkt het eetgedrag van je kind precies op dat van van zijn vader of moeder. Leuk onderwerp om eens te bespreken met de opa’s en oma’s.

Peuter en kleuter

Je peuter en kleuter voeden wordt steeds makkelijker. Is je kind aan de borst, dan weet je zeker dat dat stukje gewaarborgd is. Drinkt je kind koemelk, dan kan dat na het jaar ‘gewone’ koemelk zijn. Je hoeft daar absoluut geen speciale peuter- of kleutergroeimelk voor te kopen. Het advies is 300 cc per dag. Volle melk, volle yoghurt, wat kwark. Dat is het. En ja, op het brood een plakje kaas. Geitenmelk mag ook, geitenkaas is ook prima. Of Franse kaas. Variëren is belangrijk. Maar kunstmatige voeding, speciaal voor deze doelgroep is onzin. Laat je niet verleiden.

Met de pot mee-eten

Daarnaast eet je peuter en kleuter zoveel mogelijk mee met de pot. Jij eet verantwoord vegetarisch, dus hij ook. Aandachtspunten zijn:

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Download brochure met voedselintroductieschema
Download gratis de brochure Vegetarisch, volwaardig en duurzaam eten voor Moeder en kind.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*