Uitgerekende datum, astrologie en maanstanden

Een van de eerste dingen die je als zwangere vrouw wilt weten is de datum waarop jouw baby geboren wordt. Hier leef je negen maanden naar toe. In dit artikel lees je over de uitgerekende datum, astrologie en maanstanden.

Snel pak je je agenda erbij en reken je de uitgerekende datum uit. Helaas is dat maar een richtdatum. Een gezonde zwangerschap duurt tussen de 37 en 42 weken. Je hebt dus een marge van vijf weken.

De uitgerekende datum

Slechts 4% van de baby’s wordt ook daadwerkelijk op de uitgerekende datum geboren. Wel is het zo dat ruim 90% van de baby’s voor de tiende dag na de uitgerekende datum is geboren. De uitgerekende datum bereken je zo:

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu
  1. Ga uit van de eerste dag van je laatste ongesteldheid en trek hier drie maanden vanaf. Vervolgens tel je er zeven dagen bij op.
  2. Ga uit van de eerste dag van je laatste ongesteldheid en tel hier veertig weken bij op.

De maan

Er is een oud gezegde dat er rond volle maan meer baby’s geboren worden. Het leuke is dat dat nog waar is ook! De meeste verloskundigen en gynaecologen maken hier dan ook vaak grapjes over. Ze kijken in hun agenda en zeggen “het zal wel druk worden, het is volle maan.” Op zich is dit feit nooit helemaal wetenschappelijk onderbouwd, maar leuk is het wel. Het is ook niet zo gek dat dit zo zou zijn. De maan heeft immers invloed op ons gedrag, vooral op onze oerdriften. En dát is wel wetenschappelijk aangetoond.

In de sterren staat geschreven…

…wanneer je baby geboren wordt. Volgens astrologen spelen de sterren en de positie waarop de sterren staan hier een grote rol bij. Je baby komt op de dag dat de sterren voor hem in een goede positie staan.

Eerst een god

In sommige meer primitieve culturen geloven ze dat een baby pas geboren kan worden als de goden aanwezig zijn. Als je je goed gedraagt zijn de goden snel aanwezig. Leef je niet goed en breng je niet genoeg offers, dan moet je lang op de bevalling wachten…

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*