Uiteten met je kind

Je gaat bij vrienden eten of lekker naar een restaurant. En je kind gaat mee. Wie denkt dat je niet uiteten kunt met een klein kind, heeft het mis.

Met deze tips wordt het etentje vast een succes, voor iedereen, dus ook voor je kind!

Voor je kind is dat misschien even vreemd, ergens anders eten. Neem daarom je eigen (draagbare) kinderstoel mee en vergeet zijn eigen eten, bestek, fles of tuitbeker niet. Je kindje heeft dan iets eigens, iets vertrouwds bij zich, en zal daardoor gemakkelijker eten. Als je kleintje nog zijn eigen eten krijgt, kun je hem gemakkelijk op andere tijden laten eten dan dat jij doet. Je geeft hem om zes uur zijn eten, en kunt met je vrienden om half acht eten. Dat verandert als je peuter met de pot mee eet. Vraag je vrienden of ze op de voor jou gebruikelijke tijd het eten klaar willen hebben. Ze zullen daar begrip voor hebben.

Ga wat vroeger naar een restaurant dan je normaal deed. Voor ons is het “om half acht dineren” een chique aangelegenheid, voor je peuter is het onnoemelijk lang wachten en trek hebben. Natuurlijk neem je wat speelgoed voor je kind mee. Twee uur aan tafel zitten wachten tot papa en mama klaar zijn, is niet gezellig voor hem.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Tips:

  • Neem de buggy mee naar het restaurant. Als je kind moe wordt, zet je deze in de slaapstand en kan hij hierin slapen.
  • Kies voor een kindvriendelijk restaurant. Als je kind meer lol heeft, kun jij meer genieten en is het uit eten gaan voor iedereen leuk!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*