Sprong 5: In het begin twijfelde ik heel erg aan mezelf

Esther, (28, @eastsidemommy) samen met mijn vriend Remco heb ik een prachtige dochter Lauren (4/1/18) waar ik nooit over uitgepraat raak.

Met je handen in het haar

Met je handen in het haar

Je hebt van die momenten dat je als ouder met je handen in je haar zit. Je kleintje huilt en is drammerig, maar je weet niet waardoor het komt.
Op zulke momenten bedenk ik me dan al: zit ze in een sprongetje?

Als je erachter komt wat sprongetjes inhouden gaat er een wereld voor je open! Net als je denkt dat je alles op orde hebt, baby eet goed, slaapt goed, is gezellig en is druk met haar ontwikkeling, gaat alles in één keer voor je gevoel mis. Op zulke momenten pak ik vaak het ‘Oei, ik groei! – boek’ erbij.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

De hele buurt kon het horen

Rond de 25 weken merkte ik bij mijn kleine meisje was anders dan normaal. Mopperig, chagrijnig, ontevreden en dreinerig. Ik hoefde haar maar weg te leggen, in de box of op het speelkleed en het was foute boel.

Huilen, schreeuwen en hysterisch krijsen. Niet zacht, maar wel zo hard dat de hele buurt haar kon horen ;). In het begin twijfelde ik erg aan mezelf, want ik had alles toch al nagekeken. Ze had net haar eten op, schone luier etc.

Alsof ik elk moment van de aardbodem kan verdwijnen

Mijn niet knuffelige, maar ondernemende meisje is ineens super hangerig. Ze klampt zich aan me vast alsof ik elk moment van de aardbodem kan verdwijnen. Als ik in de buurt ben, is er niks aan de hand. Maar als ik even uit haar zicht ben, is het foute boel.

Ze is sneller ontevreden en moet meer beziggehouden worden. Alles om haar heen vindt ze zo interessant, mama is er maar druk mee!

Ik vind het niet erg, maar het vraagt wel veel energie.  Eenkennigheid heeft het kleine meisje gelukkig nog niet echt ‘last’ van, maar dat kan natuurlijk nog komen.

De tijd van de ‘bliksem’ sprongen vind ik over het algemeen wel lastig. Het is mijn eerste kindje, en ik heb echt geen flauw idee wat ik nog meer kan verwachten of hoe ze kan reageren op de ontwikkelingen die nog komen gaan. Natuurlijk ben ik wel erg blij en trots om te zien dat ze vooruitgang boekt. Voor mijn eigen gevoel voelt dit ook prettig nadat het ‘zwaarste’ deel van de sprong is geweest. Het zonnetje gaat gelukkig weer schijnen.

Lots of love, Esther

De hele buurt kon het horen

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*