Twee vrouwen krijgen een baby

‘Ja, ik wil graag kinderen met je’

Ik ben een lesbisch meisje van 27 jaar uit België. Mijn vriendin en levenspartner is eveneens 27 jaar en komt uit Frankrijk. Samen zijn we twee jaar geleden naar België verhuist. Een kinderwens is er bij ons beide altijd geweest.

Biologisch, maar eveneens ook op andere vlakken kinderen in nood of met behoefte aan warme thuis, hebben we sinds het begin van onze relatie altijd een plaatsje gegeven in ons leven. Niet op officiële wijze, want daar waren we te jong voor en onze studio en situatie zou zeker afgekeurd worden. In juni 2006 zei mijn vriendin plots in een intiem moment ‘ja, ik wil graag kinderen met je.’ Dit kwam als een geschenk uit de hemel. Ik wist dat ze kinderen wou, maar tussen ons was het nog nooit uitgesproken om er voor te gaan. We hebben toen na veel praten een afspraak in UZ Gent gemaakt om eens te informeren wat de mogelijkheden zijn. Januari 2007 vond onze eerste afspraak plaats. Na de dokter en een psycholoog gesproken te hebben keerden we terug naar huis. We hadden veel stof om over na te denken, waaronder natuurlijk ook de financiële kant. Die bleek gelukkig wel mee te vallen. In maart hadden we de volgende afspraak om de behandeling te bespreken. Wij hadden het vroeger al veel over eiceldonatie gehad. Dit leek ons de intiemste manier om als twee vrouwen zwanger te worden. En ja hoor, in Gent werden we hiervoor goedgekeurd. En raad eens… na een pijnlijke ingreep voor mijn vriendin en twee pogingen tot terugplaatsing, ben ik sinds juni 2007 zwanger van ons eerste kindje. De twee families waren op de hoogte en steunden ons in de plannen. Toen we de procedure effectief gestart zijn, hebben we dit wel onder ons gehouden. We wisten ook niet hoe snel het zou gaan. In maart wordt ons baby’tje dus geboren en de zwangerschap beleven we beide met veel genot. Onze familie en vrienden zijn schatten zelfs oma en groottantes zijn in haak en breiwerk geschoten. Super toch?! Mensen van tachtig jaar die meegroeien en vol vreugde mee uitkijken naar ons kindje. Zo zie je maar dat tolerantie ook kan bij andere generaties. Ik ben me ervan bewust dat niet ieder homopaar dit geluk heeft, maar in ieder geval genieten wij ervan en ons baby’tje zal in een super liefdevolle omgeving door jong en oud ontvangen worden. En dat maakt me even stil van binnen…

Christina (27), zwanger van Chantal en binnenkort mama van…

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*