Tegen je baby praten is goed voor zijn ontwikkeling

Tegen je baby praten helpt bij zijn ontwikkeling. Zijn lichaampje groeit beter en ‘praten’ helpt je baby bovendien bij zijn spraakontwikkeling. Praat er dus lekker op los tegen je baby, het is goed voor zijn ontwikkeling!

Hoe dat kan?

Als je tegen je baby praat, treden drie klinkers op de voorgrond, namelijk de a, e en u. Deze gebruik je vaak in je babbeltjes naar je baby. Bovendien benadruk je de klinkers meestal. Naar alle waarschijnlijkheid helpt het benadrukken je baby deze klinkers te herkennen en zo een begin te maken met het leren van de taal. Je baby kan deze vaardigheid al onder de knie krijgen voordat hij zes maanden is. Bijvoorbeeld als je iedere keer vraagt: “Wáár is je béértje?”

Klanken herkennen

Als je een ‘rondje door de kamer maakt’, merk je misschien dat je baby al ‘begrijpt’ wat je zegt. Probeer het maar eens. Echte woorden verstaan is dit echter nog niet. Je baby herkent nu alleen de klanken. Woorden leren begrijpen kan je baby pas op zijn vroegst als hij vijf maanden oud is. Pas dan kunnen zijn hersenen ‘woorden’ gaan begrijpen. Maar dit merk je alleen zo vroeg bij baby’s die bijzonder geïnteresseerd zijn in taal.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*