Sprong 7: Weer een nieuwe uitdaging

Joyce (34) (@j.ooyce.e), fit mom, getrouwd met Tim. Mama van Isabelle (11 maanden)
Woonachtig in het prachtige Brabant.

Ik ging uit van het ergste

Sprong alarm! Buien op komst…

Isabelle is bijna 9 maanden als het sprong alarm de volgende sprong alweer aankondigt.

Omdat we tot nu toe met elke sprong een steeds heftigere periode ingaan, ging ik uit van het ergste. Maar het viel me deze keer alles mee. Ze sliep weliswaar de eerste weken niet zo goed en droomde veel maar ze was niet elke nacht wakker. Wel kon ze overdag – en dan vooral als ze moe was – zich ineens spontaan aan mijn been vastklampen als een koalabeertje en hysterisch huilen wanneer ik niet meer in haar zicht was.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Frustratie

Daarnaast viel het me op dat ze sneller gefrustreerd is dan anders. Oh wee als ze ergens niet bij kon of haar loopscooter tegen een muur aan botste waardoor ze niet verder kon lopen. Berg je dan maar… Was je net iets te laat met het volgende stukje brood, dan begon ze te gillen… Eigenlijk reageert ze op alles wat NIET lukt met een soort frustrerend gilletje wat lijkt op grommen. Ze heeft een fascinatie voor de lamp en het dienblad met koraal op tafel waar ze niet aan mag zitten. Als je ‘NEE!’ zegt, kijkt ze je lachend aan en probeert het vlot opnieuw. Het is een echte deugniet 😉

Ondernemen

Isabelle vindt het geweldig om dingen te ondernemen. Ze vindt zelf objecten die ze dan gebruikt om mee te lopen. Haar loopscooter maar ook haar ’titanium baby swing’ stoel waar ze haar flesje in krijgt duwt ze met gemak vooruit om er achter aan te lopen. Laatst betrapte we haar op pull-ups 😉 Ze hing ineens aan het dienblad van de Tripp Trapp stoel. Het is dat ik het zelf zag gebeuren anders zou ik het niet geloven.

Tevens is geen lade meer veilig, want dametje trekt ze open en probeert er van alles uit te halen. Onze apothekerskast in de keuken is een walhalla voor haar. Ze helpt mama maar al te graag met het rangschikken (vooral spullen uit de kast halen) van de etenswaren.

Nieuwe vaardigheden

Ik blijf ik het fascinerend vinden wat onze kleine dame weer heeft geleerd. Aan het einde van deze sprong kan ze:

 • Mama imiteren en vooral nee schudden met haar hoofd;
 • Klappen in de handjes en zwaaien;
 • Trommelen / muziek maken op de tafel;
 • Haar evenwicht bewaren terwijl ze staat en met een hand een voorwerp oppakken;
 • Begrijpt de betekenis van het woord nee (handelt er overigens niet altijd naar);
 • Los staan!!

Het is af en toe een uitdaging die sprongetjes. Ze zijn niet altijd leuk, maar wat geniet ik er toch van als die kleine meid weer laat zien wat ze allemaal geleerd heeft!

Don’t forget, het gaat weer over… You got this!!
Liefs Joyce,
mama van Isabelle


Gastblogs over Sprong 7

  Heeft dit artikel je geholpen?

  thumb_up_alt thumb_down_alt

  Deel dit artikel

  Ontvang een melding bij de start van een sprong!

  Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

  Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*