Sprong 6: Here we go again…

Joyce (34), fitmom, getrouwd met Tim. Mama van Isabelle (9 maanden) Woonachtig in het prachtige Brabant.

sprong 6 is begonnen

Right on schedule

Het is half 3 ‘s nachts als Isabelle niet meer wil slapen. Zelfs een flesje kalmeert haar niet. Ik kijk in de ‘Oei ik groei’ app en besef me dat sprong 6 is aangebroken.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Elke nacht (3 weken lang) wordt Isabelle wakker voor voeding en gaat pas weer slapen als we haar een fles hebben gegeven én haar daarna minstens 10 minuten dicht tegen ons aan in slaap hebben gewiegd.

Elke sprong moet ik zelf ook weer wennen aan het ‘nieuwe’ ritme. Maar gelukkig zit ik er zelf na een paar nachten ook weer in.

Ontdekkingsreis

Het lijkt een ware ontdekkingsreis waar ze zich in bevindt. Isabelle is sinds sprong 6 duidelijk geboeid door labels van knuffels of ritsen. Ze zuigt er op, trekt eraan en analyseert ze zorgvuldig.

Blokken omgooien die we gebouwd hebben is haar favoriete bezigheid en sinds een paar dagen voor aanvang van sprong 6 kruipt ze ineens heel de huiskamer rond. Enkele dagen geleden trok ze zichzelf, tot onze grote verbazing, ineens op aan de wasmand. What’s next?

Handleiding please…

Inmiddels heb ik wat handigheidjes gekregen in het omgaan met Isabelle tijdens een sprongetje. Als ze ‘s nachts wakker wordt geef ik gewoon meteen de fles. Ik weet inmiddels dat ze die gewoon nodig heeft in haar sprong. Extra knuffelen en haar vooral hangerig en humeurig laten zijn als ze daar behoefte aan heeft… Ik wil hiermee vooral laten zien dat ze mag zijn wie ze is. Ook als ze zich niet fijn voelt.

Vaak doen we ook spelletjes die haar volgens het ‘oei ik groei boek’ stimuleren. Ik merk dat ze dit echt heel leuk vind. Met name liedjes luisteren en zingen vind ze helemaal geweldig. Ze is blij met heel haar lichaam. Dat ziet er zo grappig uit.

De rust keert terug

Nog 6 dagen op de teller maar langzaamaan keert de rust weer terug in huize de Koning. Isabelle slaapt eindelijk weer door. Ze is weer vrolijk als altijd en lacht weer de hele dag. De sprongen zijn altijd de heftigste periodes hier thuis.

Voor de mommy’s die midden in een sprong zitten: You got this!! 👊🏼 Het is een fase, het gaat weer voorbij…

Veel liefs, Joyce

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*