Sprong 5: Op vakantie naar België

Tanja, (24) (@tanjavanhart) getrouwd met Lennard (25), mama van Abby (16 weken) en hondenmama van Venz. Dol op het zonnige Zeeland, hun dochter en Hollandse nuchterheid.

Een weekje vakantie geboekt

Weekje vakantie.

Zo. Eindelijk een welverdiend weekje vakantie! Ik ben happy én ik heb een happy baby!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Alle ingrediënten dus voor een goeie trip naar België. Stiekem best spannend hoor, met je 5 maanden oude baby op vakantie. Je krijgt alleen al stress van het idee dat je (een paar uur) in de auto zou kunnen zitten met een huilend kindje.

Gelukkig viel het allemaal mee

Een bericht op mijn telefoon

Een dag voor vertrek krijg ik bericht van mijn app. Abby komt in een nieuwe sprong. Nee toch?! Echt? Hmm. Geen rekening mee gehouden met boeken. Als ik zie dat deze sprong best een tijdje gaat duren, zakt de moed me even in de schoenen.

Maar zoals meestal lijdt een mens dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest. Wat viel dit mee zeg! Ik merk bij mijn meisje op dat ze het heerlijk vindt dat ze ineens echt goed alle kanten op kan die ze wil. Ze kruipt al bijna!

Een baby-proof huis

Nadeel daarvan is dat ik ineens mijn huis écht baby-proof moet maken. Zijn er meer moeders waarvan het kind dól is op vloeren kussen? Met een hond in huis ben ik op dit moment dus dag en uur verbonden met mijn stofzuiger en dweil. Maar wel genieten! Want zó leuk dat ze ineens zo lekker zelf kan spelen!

De vakantie is ook echt ontzettend leuk geweest. Overdag waren de slaapjes wel wat korter dan normaal maar dat steek ik op de nieuwe omgeving. Of toch die sprong? Verder is de wereld een stuk groter voor haar geworden. Ze heeft genoten van de wandeling door het bos in de draagzak op de rug van papa. Ook van het lekker buiten liggen spelen op een kleed.

Een nieuwe trip is alweer geboekt

En oh ja, groeien dat ze doet! Mán! Ze draagt maat 68 al! Wel voor haar lengte, niet in de breedte helaas! Kleding tips zijn welkom ;). Deze moeder got it all under control. Zó zelfs dat we een reisje naar Malta hebben geboekt. Met zijn drietjes. Wish me luck!

En groeien dat ze doet!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*