Sprong 5: De 3 h’s zijn er weer hoor!

Yentl (27), Heel gelukkig (getrouwd) met Thijs, (30), Trotse mama van lieve Jaxx

De 3h's zijn er weer hoor

Here we go again

Ineens merkte ik het weer.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

De 3 H’s waren van de een op andere dag weer aanwezig!

Tot uurtje of 16:00 ging alles prima. Tot het weer tijd was voor een flesje. Hij liet 90c (!!) staan en was erg zeurderig. Ik dacht dat het misschien aan de fles lag. Nog gewisseld van speen maar ook dat gaf geen verschil.
Uiteindelijk even lekker geknuffeld en hem wat geëntertaind en toen waaide het hangerige toch wel over en was hij weer fijn aan het spelen.

Zijn hapjes at hij netjes op rond 18:00 maar vanaf toen begon het zeuren toch weer een beetje. Steeds net niet huilen maar wel aangeven dat hij het er niet mee eens was. Niks hielp. Wandelen niet, wiegen niet. Uiteindelijk Jaxx lekker in bad gestopt maar ook daar had hij weinig zin in. Zijn flesje moest hij eigenlijk pas rond 20:00 maar om 19:30 al gegeven en meneer viel als een blok in slaap. Vermoeiend zo’n sprongetje?

Weer niet herkend

Al hoewel ik nog niet besefte dat die duivelse sprong er weer aankwam had ik dit weer zo goed kunnen herkennen. Het slechte drinken, het hangerige. Dat zijn toch wel 2 punten waar je het bij Jaxx aan merkt.

Wat ik ook merk is dat Jaxx vaak 3/4 dagen flink last heeft.
Dus echt heel erg hangerig, veel vastgehouden willen worden en vooral heel veel aandacht vragen.
Deze dagen drinkt hij dus ook bizar slecht. Bij de eerste en tweede sprong maakte ik me eigen hier flink druk over. Nu weet ik dat het erbij hoort en dat Jaxx op dat moment er geen behoefte aan heeft.

Veel lichaamscontact met papa en mama

Bij deze sprong merkte ik ook dat Jaxx alleen in slaap viel als hij mijn hand vasthad. Of mijn hoofd tegen zijn hoofd voelde. Contact met mij (of met zijn papa) had hij echt heel erg nodig.
Dit bleef ook echt wel een aantal weekjes. Blijkbaar beseft Jaxx tijdens deze sprong dat ik of zijn papa weg kunnen gaan en hier heeft hij moeite mee.

Veel lichaamscontact met mama en papa

Tips

Al bij al viel het ons toch weer mee. Dankzij de Oei, ik groei! app weet je wat je het beste kan doen op het moment dat je kindje zo’n ‘sprongetje’ doormaakt.

Hieronder nog wat simpele tips die bij Jaxx geholpen hebben:

  • Ik leg alles uit. Hoe ik de was opvouw, hoe ik mijn ontbijt maak, hoe ik de vaatwasser in en uit ruim etc. Zelf merkte ik dat Jaxx dit fijn vond, Hij werd er rustig van. Ik zette hem dan vaak in zijn wipper of kinderstoel.
  • Even wat langer bij hem blijven voor het slapen gaan.
  • Zijn laatste flesje op zijn kamer geven. Voorheen deden wij dit beneden en was hij vaak nog even vaker na deze fles. Nu geef ik hem boven op zijn kamertje en leg hem daarna gelijk in zijn bedje.
  • Veel liedjes zingen/luisteren en veel met hem ‘dansen’. Jaxx werd hier heel vrolijk van!
  • Luister naar je kind. Hiermee bedoel ik aan te geven dat bijvoorbeeld bij zijn fles drinken hij zelf aangeeft of het genoeg is. Als hij geen interesse meer toont stop er dan mee. Je zal snel genoeg merken wanneer hij er weer wel behoefte aan heeft. Zelf ben ik nogal van de regelmaat maar tijdens zo’n sprongetje mag je daar best wat van afwijken.

Ps. Elk kindje is anders dus probeer zelf te ondervinden wat die kleine frummel fijn vindt.
En ik blijf het herhalen! Na regen komt zonneschijn en aan elke sprong komt een einde!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*