Sprong 4: Pittige weken en weinig slaap

Melissa, 27 jaar en kleuterjuf. Mijn zoontje Lucas is nu 6 maanden en samen met mijn vriend vormen we een super goed team!!

Heftige weken

Oefff, dat waren een paar heftige weken. Sprongetje 4 is achter de rug.

Dat was pittig. Het ritme van Lucas lag helemaal ondersteboven, terwijl we onze klok gelijk konden zetten op alles wat Lucas deed op een dag. (Handig was dat!)

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

In de nacht werd hij opeens opnieuw wakker om te eten, kon hij moeilijk inslapen en werd hij mega hangerig. Vooral bij mij, maar gelukkig soms ook bij papa.

Wist je dat onze app ‘Oei, ik groei!’ de (mentale) ontwikkeling van je baby beschrijft in de eerste 20 maanden van zijn/haar leven? Zo weet je precies wanneer je kindje in een sprong zit en ben je altijd voorbereidt!

De nachten zijn het zwaarst

Het zwaarste zijn de nachten, gelukkig is Lucas maar een half uurtje wakker maar tegen de tijd dat ik opnieuw slaap zijn we al snel een uurtje verder.

Lucas wilde ’s nachts om 04:00 uur dan weer een klein hapje eten, maar met 90ml had hij genoeg en dan sliep hij mooi verder.

Hij wilde ook de hele periode van de sprong niet alleen in zijn bedje in slaap vallen. Hij wilde dicht bij mij liggen in de borstvoedingshouding. (Lucas kreeg 4 maanden borstvoeding en ligt nog steeds graag in deze houding) Zijn tutje wilde hij soms ook en zo viel hij dan bij mij in slaap.

Maar soms was er dus ook een beetje pap nodig om in slaap te vallen.

Hij leerde in deze sprong ook zoveel nieuwe dingen. Plots begint hij zo te woelen in bed dat hij zichzelf kan verleggen in andere posities.

Lucas is een buikslaper en plots lag hij ’s nachts op zijn zij of rug.

Daar moest mama natuurlijk een foto van maken. (Hoe kan ik na 6 maanden anders ook aan 4000 foto’s komen op mijn telefoon)

Dat had ik toch een beetje verkeerd ingeschat

Super leuk dacht ik eerst, want nu kan hij zelf kiezen hoe hij wil liggen. Maar dat had ik toch wel een beetje verkeerd ingeschat.

Als hij op zijn rug ligt droomt hij veel meer en wordt hij heel snel wakker. Dan moet ik hem terug op zijn buikje leggen en valt hij soms opnieuw in slaap, maar soms moet hij dan ook nog wat eten.

Gelukkig heeft hij dat nu na deze sprong niet meer.

Wat hij nog geleerd heeft in deze sprong is zitten. Ik kan het bijna niet geloven!! Lucas is 6 maanden intussen en kan al helemaal alleen, zonder hulp rechtop zitten en hij wil nu natuurlijk niets liever dan zittend spelen.

Nu kan hij zich intussen ook van zithouding zelfstandig op zijn buikje leggen. En begint hij zijn knietjes heel vaak op te trekken en zich heel hoog op te duwen op zijn amen.

Zal hij na zijn volgende sprong kunnen kruipen!? Spannend!

Ik hoop alvast dat sprongetje 5 nog even wegblijft, want we hebben het de komende weken druk met het opknappen van ons recent gekochte huis en de verhuizing die dus voor de deur staat.

Maar helaas kunnen we dat nou eenmaal niet plannen.

Wordt dus vervolgd… 😉

Dat had ik een beetje verkeerd ingeschat

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*