Sprong 4: patronen herkennen

Gastblogger: Kimberley Mac-Intosch

Zo soepel als sprong 3 eigenlijk verliep, zo moeilijk vonden we sprong 4. Dit sprongetje verliep weer precies zoals het in de app berekend was. Sprong 4 was emotioneel gezien tot nu toe het lastigste sprongetje voor Noèl. Ik merkte aan hem dat hij snel overprikkeld was als we buiten waren ook vond hij het spannend als ik even wegliep. Eenkennig kan ik het niet noemen, hij zocht gewoon zijn comfort in mij. En die aandacht en liefde geef ik hem natuurlijk heel graag. 

Dit sprongetje duurt in totaal dertig dagen. De eerste week vond ik pittig, mijn vriend was een paar dagen in het buitenland en vanaf de dag dat hij vertrok, weigerde Noèl te slapen. Grappig genoeg sliep hij ineens weer normaal toen zijn papa terug kwam. Ik vraag me af of dit kwam door de afwezigheid van zijn vader, mijn stress, of toch echt door zijn sprongetje. 

Patronen herkennen

Noèl krijgt sinds kort ook hapjes naast zijn flesvoeding. Ik geef hem stukjes komkommer, banaan en brood. Ook pureer ik groente voor hem. Ik laat hem zo veel mogelijk proeven en lekker spelen met zijn eten om de structuren te leren kennen. Tijdens het eten zet ik hem altijd in zijn stoel. Hij herkent nu het patroon dat als hij in zijn stoel zit, er eten komt en dan begint hij al meteen te schaterlachen! Het is zijn favoriete momentje van de dag. 

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

En hallo! Niemand heeft mij voorbereid op de grote mijlpaal van het omzetten van de kinderwagen. Hij groeide uit de reiswieg en begon steeds te huilen als hij op zijn rug in de kinderwagen moest liggen. Vijf maanden klonk voor mij nog te vroeg om hem rechtop in de kinderwagen te zetten maar nee hoor, Noèl vindt het prachtig! Mijn moederhart brak een beetje want wat lijkt hij ineens groot, zo rechtop in zijn kinderwagen. Maar… ook dat hoort erbij. 

Het grijpen is begonnen

We lezen vaak boekjes voor aan Noèl en sinds dit sprongetje merken we dat hij ook aandachtig meekijkt. Hij bestudeert de plaatjes en helpt de bladzijde omslaan. 

Noèl doet zijn handjes constant in zijn mond, ook dit hoort bij sprongetje 4. Ik dacht voor een klein moment dat hij zijn speen niet meer nodig had en probeerde te duimen. Gelukkig is dit gewoon onderdeel van zijn sprongetje. Zijn oog-hand coördinatie wordt met de dag beter. Hij pakt heel gericht zijn speelgoed, mijn bril en mijn haar haha. En wat praat hij ineens veel, bij ieder gesprek dat ik voer probeert hij mee te brabbelen. Hij doet alle klanken na en wil oogcontact maken. Hij steelt volledig de show! 

Ben je benieuwd naar welke vaardigheden je baby allemaal ontwikkelt tijdens sprong 4? In onze app vind je een lijst aan vaardigheden die je kunt afvinken en toe kunt voegen aan je persoonlijke dagboek!

Mijn kleine jongen wordt al zo groot

Op het consultatiebureau had hij zijn vijf maanden afspraak, hier kwam bij mij de realisatie dat mijn kind al bijna een half jaar is. Jeetje wat is de tijd voorbij gevlogen! Bij Noèl zijn eerste afspraken op het consultatiebureau voelde ik me onzeker en hoopte ik steeds dat ik het een beetje okay deed als moeder. Nu doordat ik veel lees over zijn groei in de Oei, ik groei! app, kan ik me veel beter vinden in de dingen die er worden gezegd en getest bij het consultatiebureau.

Liefs,
Kim

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*