Sprong 4: Mijn vermoeden is bevestigd

Lisa, (24) geregistreerd partnerschap met de liefste Joost (28) en mama van Hanna (2) en Joep (5 maanden)

Sprong 4: Mijn vermoeden is bevestigd

Ineens is alles weer anders

Alles gaat goed, en jij en je baby hebben eindelijk een lekker ritme gevonden! Maar opeens komt hij ‘s nachts weer iets vaker voor een voeding, en is hij overdag niet bij je weg te slaan. Wat is dit nou??

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Ja hoor, we zitten weer in een nieuw sprongetje! Herkenbaar?

Joep kon makkelijk slapen van 8 tot half 5, echt perfect vond ik dit! En nu opeens komt hij de afgelopen nachten 3 tot 4 keer per nacht. Je begrijpt dat ik hier niet gelukkig van word.

Meer drinken

Afgelopen paar dagen wil hij ook graag bij me zijn. Dit valt heel erg op, dus ik dacht, ik ga toch maar even kijken op de app van ‘Oei ik groei!’ en mijn vermoeden werd snel bevestigd; ja hoor we zitten weer in een sprongetje, sprong 4! Ook drinkt Joep nu overdag om de 2 uur in plaats van 3 uur. Nu kan dit natuurlijk ook door de warmte komen.

Meer drinken en gericht bewegen

Bijzonder

Het blijft bijzonder dat je kindje door zo’n sprong opeens meer kan of doet.

In de app staat dat Joep dankzij deze sprong zijn armen/ benen goed kan sturen, en dit is absoluut waar. Zo lag er gisteren een tas bij hem en hij had al snel door dat als je daar met je rechtervoet tegenaan schopt, dat het geluid maakt. En dat is leuk.

Ook in bad kan hij nu heel gericht zijn armen en benen bewegen! Het water dat opspat vanuit het badje vindt hij maar al te mooi.

En dan ineens is alles weer anders!

Bevestiging

Het is fijn dat de app van ‘Oei ik groei’ mijn vermoeden heeft bevestigd. Ik ga nu toch iets anders om met Joep dan voordat ik wist dat hij in een sprongetje zat. Draagdoek om en lekker de hele dag bij mama als hij daar behoefte aan heeft. Gelukkig gaat het altijd weer voorbij, zo’n sprong! 🙂

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*