Sprong 4: I’m a mom, what’s your superpower?

Tanja, (24) getrouwd met Lennard (25), mama van Abby (16 weken) en hondenmama van Venz. Dol op het zonnige Zeeland, hun dochter en Hollandse nuchterheid.

Bakken koffie en mijn handen vol

Sprongetjes

Terwijl ik dit schrijf, zit ik dus midden in het leed wat de 4-maanden-sprong heet.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Diegene die mij dit een jaar geleden had verteld had ik zeer waarschijnlijk niet geloofd. Maar sinds de komst van mijn kleine meid ondervind ik aan den lijve wat sprongetjes zijn!

Bakken koffie


Ik kan er de klok (bijna) op gelijk zetten als mijn telefoon aangeeft dat Abby aan een nieuwe sprong begint! Zeer aan te raden trouwens.

Tijdens deze sprong bewapen ik me met verse jus en bakken sterke koffie, en sleep ik mezelf de dag door. Zeker als je nog erbij werkt, is dit vrij pittig! Het scheelt dat ik parttime werk en een hele leuke baan heb!

Handen vol

Afgelopen nacht elk uurtje voorbij zien kruipen. De beknopte versie van mijn nacht: kwartier slaap. Borst. Huilen. Borst. Huilen. Boer. Half uur slaap. Huilen. Abby wil niks. En dit dan in herhaling.

Overdag vrijwel hetzelfde maar dan afgewisseld met de liefste babylachjes en gebrabbel. Om vervolgens over te gaan in hartverscheurend gehuil. Shit! Net nu ik dacht een ritme te hebben gevonden en alles onder controle had. Pfff! Respect to all moms die hier dan nog een peuter, kleuter or whatever bij hebben! Ik heb mijn handen vol aan mijn oogappeltje.

Baby Abby heeft allemaal nieuwe dingen geleerd

Nieuwe dingen


Ze ontwikkelt razendsnel en is echt al wereldwijs. Dat is echt de keerzijde van het hele sprongetjes-verhaal. Ze kunnen ineens zo veel leuke nieuwe dingen!

Abby specialiseert zich in omrollen en kletsen. Heel. Veel. Kletsen. Super trots ben ik op haar en vooral heel verliefd.

Mamarazzi is niet bij haar weg te slaan om de mooiste lachjes en nieuwste kunstjes vast te leggen.

What’s your superpower?

Voor alle mede-, kersverse-, of juist doorgewinterde moeders: HET IS EEN FASE!

Doe hetzelfde als je baby: druk op replay, and hey, you can do it mom! I’m a mom, what’s your superpower?

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*