Sprong 3: Trotse ouders!

Joyce (33), getrouwd met Tim (33). Mama van Isabelle (5 maanden). Woonachtig in Brabant. Ik geniet van de kleine dingen in het leven waaronder de ontdekkingstocht in het leven van Isabelle.

De_sprong_is_genomen

 

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Lief en leed rond 12 weken

Isabelle is amper 13,5 week als de ‘Oei ik groei’ app aangeeft dat de vierde sprong er aan zit te komen.

Opgelet! Nieuwe vaardigheden!

Van de een op de andere dag draaide ze zich om. Van rug naar buik en van buik weer terug naar rug. Super trots waren we. Ik stond echt perplex. Draaien, nu al? Ik was zo afgeleid door haar nieuwe vaardigheden dat ik niet eens door had dat de sprong eraan zat te komen.

In het boek staat nog wel: ‘Als jouw baby ‘hangerig’ is, let dan alvast op nieuwe vaardigheden of pogingen daartoe’. Dit was alles behalve een poging.

Terug naar mama

Ineens was het moment daar. Het moment dat ik herkende van de vorige sprongen. Een huilerige, hangerige Isabelle die ik maar niet getroost leek te krijgen. Mijn man was al 2 keer naar boven geweest om haar te troosten. Het flesje van 65 cc wat normaal de uitkomst biedt als ze moeizaam in slaap komt, was ineens geen succes meer.

Al wiegend liep ik heen en weer met Isabelle op mijn arm maar ze bleef maar huilen. Luier was gecheckt, ze had haar flesje gehad, ze had het niet te warm of te koud. Check, check, dubbel check.

Uiteindelijk ben ik met Isabelle op mijn borst op bed gaan liggen zoals ze ook altijd lag toen ze net geboren was. Veilig en geborgen bij mama. Daar, op dat moment besefte ik dat we in het daadwerkelijke sprongetje zaten. Uiteindelijk viel ze rustig op mijn borst in slaap en kon ik haar eindelijk over leggen in haar ledikantje.

De sprong is genomen

Na de uitwerking van de sprong is Isabelle weer haar vrolijke zelf zoals altijd. Ze oefent erop los met omrollen en het vastpakken van knuffels met beide handjes en ‘kletst’ de hele dag.

Sprongetjes zijn niet altijd leuk en zijn soms doodvermoeiend. Maar ik ben trots op elke sprong die ze maakt.

Liefs,
Joyce, mama van Isabelle

Lief en leed met 12 weken

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*