Sprong 3: bellen blazen

Gastblogger: Kimberley

Volgens de Oei, ik groei! app, betreedt Noèl de wereld van de vloeiende overgangen, sprong 3. Hij is nu in staat de hele ruimte te observeren en dat blijkt! Hij heeft nu (eindelijk) de hond ontdekt. Hiervoor maakte we steeds een grapje dat onze hond, Biggie, en Noèl totaal geen interesse in elkaar hadden, dat is nog steeds zo maar ze kijken elkaar nu in ieder geval aan. Het is een begin haha.

De lastige fase is begonnen

Noèl zijn derde sprongetje viel precies met de berekening van de app. Aan het begin van de lastige fase wilde hij veel door ons vastgehouden worden en at hij erg onregelmatig. Net zoals bij de vorige sprongetjes gaf ik voeding op aanvraag, “open bar” zoals wij het hier noemen. Tijdens de voedingen pakt Noèl nu zelf zijn flesje vast, dit is erg leuk om te zien. Hij heeft de kracht nog niet om deze helemaal zelf vast te houden ook omdat hij glazen flesjes heeft, die zijn een stukje zwaarder dan plastic flesjes. 

Zijn nachten waren lastig, hij sliep niet langer dan een uur of vier. Dit was voor mij even wennen omdat Noèl vanaf week drie eigenlijk al doorslaapt. Op het moment dat hij wakker wordt moet ik uit bed voor een schone luier, een flesje ook wil hij spelen en gesprekjes voeren. Heel gezellig maar mijn wallen hebben inmiddels wallen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Sprongetje drie heb ik overall veel minder intens ervaren dan de vorige twee sprongetjes (sprong 1 en sprong 2). Ik merkte zeker wel dat Noèl wat onrustig was en soms ‘gewoon’ even wilde kroelen voor zijn comfort. 

Noèl zijn nieuwe vaardigheden

Hij heeft bellenblazen ook helemaal ontdekt, Noèl produceert in deze fase veel meer speeksel en blaast hier kleine belletjes mee. Ik las in de app dat baby’s dit doen omdat ze een vloeiende beweging leren maken met hun tong en daardoor gaan ze belletjes blazen, hoe schattig!

Noèl is sinds dit sprongetje veel alerter en kan ons goed volgen. Hij beseft zich nu waar geluiden vandaan komen en draait dan zijn gezichtje naar het geluid toe. 

Wel vind ik dat hij zich veel minder probeert om te draaien nu hij heeft ontdekt dat hij ook alleen zijn hoofd kan omdraaien. Ik geloof dat dit met een paar weken echt wel weer goed komt. 

Als ik in gesprek ben of aan de telefoon zit brabbelt Noèl vrolijk mee. Ik merk dat hij mijn klanken probeert na de doen. Op de momenten dat ik hem napraat straalt hij helemaal!

Het vierde trimester

Ik had er al veel over gelezen maar het 4e trimester is echt wel een ding! Eerst was ik er een beetje sceptisch over en dacht dat ik na de bevalling gewoon weer de oude Kim zou worden maar, daar is niets van waar. Net zoals Noèl moest wennen aan de wereld, moest ik dit ook. 

Bij ieder sprongetje merk ik dat ik als moeder ook een groei doormaak. Ik word steeds zekerder in mijn moederschap, de dagen (en nachten) gaan me steeds makkelijker af. De oude onbezorgde Kim mag dan wel weg zijn, maar ik geniet honderd procent van mijn nieuwe ik!

Sprongetje vier begint al snel, deze sprong zal wat langer duren dan de afgelopen drie sprongetjes. Ik ben over een maandje bij jullie terug met de volgende blog!

Veel liefs,

Kim

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*