Sprong 2: de tijd van rollen is aangebroken

Gastblogger: Kimberley Mac-Intosch

Het eerste sprongetje van Noèl hebben we ervaren als intens. 

Nu aangekomen bij het tweede sprongetje waren we voorbereid op heftige dagen en cluster voedingen. Niets hiervan gebeurde. 

Noèl lijkt het juist fijn te vinden zijn nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen. Hij lacht iedere dag meer en geniet van alles wat er om hem heen gebeurd. Sinds kort kan hij zich focussen op de tv en lacht dan om de kleurtjes en de hoge stemmetjes (denken we). Ook wanneer we zijn voetjes vastpakken straalt hij helemaal! 

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Minder eetlust

Halverwege het tweede sprongetje merk ik dat Noèl een verminderde eetlust heeft. Doordat hij snel afgeleid is nu hij meer hoort en ziet, eet hij minder. In de oei ik groei app stond dat dit gebruikelijk is dus ik maak me niet heel druk. Wel zorg ik ervoor dat zijn laatste voeding voor het slapen, in een donkere stille kamer is. Op deze manier drinkt hij zijn flesje wel leeg en heeft hij genoeg binnen om de nacht door te komen.

Doordat hij nu contact kan maken met ons, blijft hij lachen tijdens het drinken. Super schattig maar niet heel handig, haha! 

Nieuwe vaardigheden ontdekken

Noèl heeft zijn stemmetje ook helemaal ontdekt en probeert onze geluiden na te bootsen. We durven het niet te geloven omdat hij nog zo klein is maar hij zegt steeds “okay”. Als we het herhalen lacht hij breed zegt hij het wéér!

Wij voeden Noèl drie talig op, zijn vader heeft meer gesprekjes met hem dan ik en dat merk ik in de geluidjes die Noèl maakt. Noèl zijn vader is Italiaans en hij spreekt in een hogere intonatie en deze doet hij vaak na. Verder spreken we thuis Engels, Nederlands hoort hij nu eigenlijk het minst. Ik geloof dat dat wel goed komt als hij naar school gaat. 

Motorisch gezien is Noèl erg vlot, hij wil graag dingetjes pakken (en niet meer loslaten). Zijn hoofdje houdt hij al goed omhoog. Hij volgt mijn stem ten alle tijden. 

Hoewel Noèl heel vrolijk is tijdens dit sprongetje merk ik wel dat hij graag dichtbij me is. Hij is op zich niet heel huilerig maar heeft wel veel behoefte dichtbij me te zijn. 

Doei rust!

Bij de vaardigheden stond rollen van zij naar buik en rollen van zij naar rug. Toen ik dit las dacht ik; ‘dat kan hij toch nog lang niet?!’ Maar dit kan hij dus blijkbaar wel. Als ik een speeltje voor zij gezicht hou dat volgt hij deze en draait hij mee.

Ben je benieuwd welke vaardigheden je baby allemaal ontwikkelt tijdens sprong 2? In onze app vind je een lijst aan vaardigheden die je kunt afvinken en toe kunt voegen aan je persoonlijke dagboek!

In de box draait hij steeds op zijn buik en valt dan in slaap. Heel schattig hoor maar minder goed voor mijn gemoedsrust want ik sta nu halve dagen naast de box om te kijken of hij nog goed kan ademen. 

De Newborn fase is officieel voorbij en wat groeit hij hard! Ik kan kleine gesprekjes met hem voeren en hij probeert zijn flesje vast te houden. Als hij genoeg heeft gedronken duwt hij deze ook weg. Als ik zijn speentje geef pakt hij m’n hand vast voor comfort. 

Where did my baby go…

Noèl is nu 11 weken en volgens de app begint sprong 3 al over 9 dagen. 

Wij zijn er klaar voor!

Veel liefs, 
Kimberley Mac-Intosch

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*